Actualizare WordPress
„De ce as face actualizare WordPress? Imi place site-ul meu asa cum este acum!”
Ei bine, site-ul tau ar putea fi sigur pentru moment, dar exista o multime de monstri sub pat care asteapta sa-l atace in viitor. De aceea, procesul de actualizare WordPress in siguranta ar trebui sa fie una dintre cele zece porunci WordPress pentru oricine foloseste cel mai popular sistem de gestionare a continutului de pe web.
Mai intai, sa aruncam o privire mai profunda in ceea ce inseamna cu adevarat procesul de actualizare WordPress. Apoi va vom arata sapte pasi practici pe care ii puteti urma pentru a actualiza site-ul WordPress.
Ce presupune de fapt „actualizare WordPress”?
Probabil ca stiti deja acest lucru, dar site-ul dvs. WordPress nu este doar un obiect solid de sine statator. Da, exista ca site web „un”, dar sub capota, exista o multime de parti mobile care il fac sa faca ceea ce face.
Este asemanator cu o masina din acest punct de vedere. Si la fel cum o masina necesita intretinere periodica a diferitelor sale componente, la fel si instalarea dvs. WordPress. Pe scurt, cand vorbim despre actualizarea WordPress, nu vorbim doar despre o actualizare, ci despre mai multe. Printre acestea se numara urmatoarele:
Securitate
Datorita popularitatii sale masive, platforma WordPress se confrunta cu o multime de atacuri zilnice din partea unor actori fara scrupule. Cu fiecare actualizare WordPress, o serie de vulnerabilitati sunt remediate si diferite gauri de securitate sunt remediate. Acest lucru ingreuneaza efectiv accesul hackerilor in site-ul dvs. Beneficiile acestui lucru nu necesita o explicatie mai profunda.
Caracteristici si functionalitati noi
Fie ca este vorba de lucruri complet noi sau doar de a face lucrurile vechi sa functioneze mai bine, actualizarile WordPress aduc o multime de imbunatatiri. Acestea nu numai ca iti vor usura munca ca proprietar de site, dar vor imbunatati si experienta vizitatorilor site-ului.
Viteza
Fiecare noua actuaizare WordPress vine cu optimizari menite sa va faca site-ul mai rapid. Deci, daca nu doriti ca site-ul dvs. sa manance praful concurentilor dvs., atunci trebuie sa ramaneti la curent cu jocul de actualizare.
Acest lucru este adevarat indiferent daca detineti un blog sau un site web obisnuit, dar este, probabil, si mai important daca aveti o configuratie de comert electronic. Cercetarile efectuate de Google au aratat ca cumparatorii moderni sunt destul de nerabdatori – chiar si doar doua secunde va pot creste rata de respingere cu 32% .
Compatibilitate cu instrumente si tehnologii moderne
Tehnologia evolueaza atat de repede incat este greu sa tii pasul… dar WordPress face cumva. Unele module moderne necesita sa utilizati cea mai recenta versiune a nucleului WordPress pentru ca acestea sa functioneze.
Cum imi actualizez site-ul WordPress in siguranta?
Vestea buna este ca actualizarea WordPress este de fapt mai usoara decat ati crede. Dureaza doar cateva minute odata ce intelegi.
Iata pasii pe care ar trebui sa-i urmezi:
- Faceti backup pentru site-ul dvs
- Dezactivati memoria cache
- Actualizati-va temele si pluginurile
- Actualizati fisierele de baza WordPress
- Porniti din nou memoria cache
- Verificati daca totul este in regula
- Faceti din nou backup pentru site-ul dvs
1. Faceti o copie de rezerva a site-ului
Facand o copie de rezerva a site-ului dvs., va veti asigura ca continutul dvs. este stocat intr-un loc sigur, astfel incat sa nu fie afectat de actualizare. Si in cazul in care ceva nu merge bine, puteti oricand sa restaurati versiunea veche a site-ului dvs. din backup.
Exista o multime de pluginuri de backup WordPress aici care se vor ocupa de lucrurile pentru tine pe pilot automat. Deci, chiar acum, continuati sa instalati pluginul dorit, apoi faceti copii de rezerva ale fisierelor, bazei de date, temelor, modulelor si incarcarilor.
2. Dezactivati memoria cache
Daca aveti pluginuri de cache activate, dezactivati-le in timpul actualizarii.
Memorarea in cache modifica modul in care site-ul dvs. functioneaza pe back-end, ceea ce va avea un impact asupra performantei sale si cine stie ce altceva.
3. Actualizati-va temele si pluginurile
La fel cum WordPress insusi primeste actualizari frecvente, si pluginurile (chiar mai frecvent). Deci, mai intai, actualizati temele si pluginurile.
Sa incepem cu pluginurile.
Accesati wp-admin si faceti clic pe linkul Va rugam sa actualizati acum, care va recomanda sa actualizati WordPress. Desi linkul sugereaza ca va actualiza automat fisierele de baza WordPress, nu asta se va intampla de fapt.
In schimb, veti fi adus intr-o zona de actualizari generale a tabloului de bord WordPress, unde actualizarea fisierelor de baza WordPress este una dintre mai multe optiuni.
Nu va faceti griji, veti folosi aceasta optiune in curand, dar inainte de a face acest lucru, va trebui sa derulati putin mai jos pana cand vedeti o lista cu toate pluginurile dvs. care au nevoie si de o actualizare.
Selectati-le pe toate si faceti clic pe Actualizare pluginuri:
Reveniti la aceeasi pagina de actualizare WordPress si repetati procesul pentru teme. (Apropo, asigurati-va ca pluginurile dvs. au fost actualizate cu succes. Ar trebui sa vedeti un mesaj adecvat cand reveniti.)
Iata panoul pentru actualizarea temelor:
Nota. Exista, de asemenea, o a doua modalitate de a va actualiza pluginurile si temele.
Accesati tabloul de bord wp-admin si faceti clic pe Plugins (meniul din bara laterala). Acolo, veti vedea o lista cu toate pluginurile dvs. Cei care sunt invechiti vor veni cu un mesaj care va anunta cu privire la actualizarea disponibila:
Faceti clic pe „update now” pentru fiecare plugin care este invechit.
Faceti acelasi lucru pentru teme. Accesati Aspect » Teme (din nou meniul din bara laterala) si va aparea lista de teme. Verificati daca tema curenta este actualizata. Daca nu, veti vedea ceva de genul acesta:
Faceti clic pe „update now” pentru a finaliza actualizarea.
4. Actualizati fisierele de baza WordPress
Este amuzant cum actualizarea WordPress in sine este de fapt cel mai usor si mai rapid pas din intregul proces.
Deci, pentru a actualiza fisierele de baza WordPress in siguranta, trebuie doar sa faceti clic pe un singur link. Care este Actualizare la versiune (numar de cea mai recenta iteratie):
In acest moment, site-ul tau foloseste cea mai recenta versiune WordPress!
5. Porniti din nou memoria cache
Deoarece ati dezactivat mecanismul de stocare in cache inainte de actualizare, este timpul sa-l reactivati.
6. Verificati daca totul este in regula
Acum site-ul dvs. este actualizat, dar este o idee buna sa rasfoiti si sa va asigurati ca lucrurile sunt in ordine.
Parcurgeti paginile si postarile dvs. pentru a vedea daca sunt afisate corect. Nu trebuie sa verificati fiecare mic detaliu, ci doar sa aruncati o privire generala.
7. Faceti din nou o copie de rezerva a site-ului
Daca totul a mers bine, puteti face din nou o copie de rezerva a site-ului dvs., doar pentru a avea cea mai recenta versiune salvata undeva in siguranta.
Este foarte important sa tineti sub control orice modificari majore aduse structurii site-ului dvs. si sa aveti intotdeauna o copie de rezerva a celei mai recente imagini a site-ului. Daca utilizati Jetpack pentru copii de rezerva, de exemplu, obtineti o arhiva de 30 de zile a tuturor copiilor de rezerva, asa ca revenirea la una anterioara nu va fi o problema daca ceva ar merge prost.
Concluzii despre actualizarea WordPress
Deci, acesta este modul in care puteti actualiza WordPress in siguranta. La inceput, ar putea parea putin dificil sa parcurgeti toti acesti pasi, dar a doua oara veti putea face acest lucru in mai putin de cinci minute.
Pentru a reaminti, cei sapte pasi sunt din nou:
- Faceti backup pentru site-ul dvs
- Dezactivati memoria cache
- Actualizati-va temele si pluginurile
- Actualizati fisierele de baza WordPress
- Porniti din nou memoria cache
- Verificati daca totul este in regula
- Faceti din nou backup pentru site-ul dvs
Fii sincer, cand ai actualizat ultima data site-ul WordPress, modulele si temele?
Pe langa procesul de actualizare, consultati 10 sfaturi de securitate WordPress pentru a va mentine site-ul in siguranta.
Un comentariu pe “Actualizare WordPress – cum actualizati in siguranta si de ce?”
Un articol complex si util. M-am abonat la voi.