Backup site WordPress (3 pasi)

Continutul WP Plugins este gratuit. Atunci cand cumparati prin intermediul link-urilor de recomandare de pe site-ul nostru, noi castigam un comision. Citeste mai mult

Backup site WordPress in 3 pasi simpli

Nimeni nu doreste sa piarda datele site-ului in urma unei probleme tehnice, actualizari sau a unui incident de hacking. Cu WordPress, nu va trebui sa faceti asta niciodata. Este posibil sa stiti deja ca este posibil sa va protejati site-ul prin crearea de copii ale acestuia, dar poate va intrebati exact cum sa faceti backup gratuit pentru un site WordPress.

Din fericire, puteti utiliza un modul pentru a face treaba in doar cativa pasi. Puteti sa va copiati site-ul, sa il salvati in siguranta in cloud storage si apoi sa il restaurati dupa bunul plac. Mai mult, exista chiar si instrumente, cum ar fi UpdraftPlus, care va permit sa faceti acest lucru complet gratuit.

In aceasta postare, vom incepe prin a discuta de ce ati dori sa va salvati site-ul. Apoi, va vom arata cum sa faceti backup pentru site-urile WordPress in trei pasi simpli.

De ce sa faceti backup pentru un site WordPress?

WordPress este un sistem de gestionare a continutului (CMS) usor de utilizat si sigur. Prin urmare, daca il utilizati pentru un site si va faceti timp sa va familiarizati cu el, sunt sanse mari sa nu intampinati probleme.

Cu toate acestea, exista o mica curba de invatare si exista o multime de lucruri care pot strica sau deteriora orice site web. Ar putea fi orice, de la o eroare tehnica minora pana la un eveniment major de hacking. De fapt, potrivit Sucuri, 60% dintre site-urile web analizate in testul lor contineau cel putin un backdoor si mai mult de 95% dintre aceste site-uri web ruleaza pe WordPress.

Din pacate, toate site-urile web sunt delicate, astfel incat chiar si cea mai mica greseala sau atac cibernetic ar putea avea un impact negativ asupra functionalitatii sau ar putea face site-ul complet nefunctional. Daca se intampla acest lucru, ati putea pierde toata munca dumneavoastra (in ceea ce priveste designul web) sau datele valoroase pe care le-ati colectat deja in baza de date.

De exemplu, in cazul unui magazin online, ati putea ajunge sa pierdeti date pretioase despre clienti. Mai mult, fara o copie de rezerva a site-ului dvs., afacerea dvs. de comert electronic ar putea fi offline pentru mai mult timp decat este necesar. Acest lucru ar afecta negativ reputatia afacerii dvs. precum si veniturile dvs.

Pe de alta parte, site-ul dvs. web poate detine o multime de valori personale. De exemplu, daca detineti un blog personal, ati putea pierde accesarile pe blog si clasarea in motoarele de cautare.

Cu toate acestea, atunci cand va faceti o copie de rezerva a site-ului WordPress, puteti crea o copie completa a acestuia. Aceasta poate include designul, bazele de date si orice continut este in baza de date. Astfel, in caz de urgenta, puteti restaura pur si simplu cea mai recenta versiune a site-ului dvs.

Acesta este motivul pentru care salvarea unui backup (copii de rezerva) a site-ului in WordPress este o idee buna, indiferent de tipul de site pe care il detineti sau il gestionati.

Cum sa faceti backup pentru un site WordPress?

Acum, ca stiti de ce este important sa faceti backup pentru un site WordPress, va vom arata cum puteti face backup pentru un site WordPress in trei pasi!

Pasul 1: Instalati un plugin de backup gratuit
Pasul 2: Configurati backup-urile WordPress
Pasul 3: Restaurati copia dvs. de rezerva

Pasul 1: Instalati un plugin de backup gratuit

Primul pas este sa instalati un plugin gratuit de backup. Din fericire, exista o multime de plugin-uri de securitate WordPress care va pot oferi totul, de la scanarea malware la backup-uri complete.

Citeste si  Protectie XSS WordPress: 4 moduri pentru a proteja site-ul

Atunci cand alegeti un plugin de backup, veti dori sa luati in considerare urmatorii factori:

  • Tipul de backup. Unele instrumente gratuite va permit doar sa creati backup-uri partiale. Asigurati-va ca ati gasit unul care va permite sa creati backup-uri complete. Acest lucru va face ca restaurarea site-ului dvs. sa fie mai usoara.
  • Optiuni si limite de stocare. Veti dori sa va asigurati ca optati pentru un plugin de backup WordPress care va permite sa va salvati backup-urile intr-o locatie de stocare la distanta (cum ar fi Google Drive sau Dropbox). Daca le puteti salva doar local (pe serverul site-ului dvs.), nu veti putea sa le restaurati atunci cand serverul dvs. este cazut. In plus, fiti atenti la orice limite privind stocarea.
  • Usurinta de utilizare. Luati in considerare usurinta de utilizare a unui modul gratuit de backup WordPress. De exemplu, daca sunteti incepator, probabil ca nu doriti sa fiti nevoit sa va jucati cu protocolul de transfer de fisiere (FTP) sau phpMyAdmin pentru a va restaura backup-urile.

Dupa ce am luat in considerare o multime de pluginuri gratuite de backup WordPress, am descoperit ca UpdraftPlus este fara indoiala una dintre cele mai bune optiuni:

Versiunea gratuita a acestui modul vine cu tot ce aveti nevoie.

Cu UpdraftPlus, veti putea sa creati manual copii de rezerva sau sa le programati pentru a fi generate automat la intervale specifice. De asemenea, va ofera o multime de optiuni pentru stocarea la distanta.

In plus, totul in interfata UpdraftPlus este foarte intuitiv. Crearea si restaurarea backup-urilor dvs. va fi floare la ureche.

Deci, pentru a incepe cu modulul, navigati in tabloul de bord WordPress. Mergeti la Module > Adauga Nou si utilizati instrumentul de cautare pentru a gasi UpdraftPlus:

adauga modulul updraftplus 1

Apoi, faceti click pe Instalare, urmat de Activare.

Pasul 2: Configurati backup-urile WordPress

Acum, sunteti gata pentru faza de configurare a modului de a face backup pentru un site WordPress. Instalarea si activarea modulului va declansa o fereastra pop-up:

start updraftplus tour 1

Daca doriti un tur rapid, faceti click pe Apasati aici pentru a incepe!

Altfel, pur si simplu accesati Setari > Copii de rezerva UpdraftPlus in meniul din stanga:

updraftplus backups setari 1

Dupa cum puteti vedea, puteti apasa butonul Backup Now pentru a crea prima copie de rezerva.

Cu toate acestea, acest lucru va genera o copie de rezerva manuala cu toate setarile implicite ale UpdraftPlus. Va recomandam sa va faceti timp pentru a configura backup-urile in functie de preferintele dvs.

Pentru a face acest lucru, faceti clic pe fila Setari:

programare backups 1

Pentru a configura programul de backup pentru fisiere, faceti click pe meniul derulant de langa acesta:

files backup schedule dropdown 1

Dupa cum puteti vedea, aveti optiunea de a face copii de rezerva pentru site-ul dvs. WordPress atat o data pe luna sau la fiecare doua ore. In majoritatea cazurilor, veti dori sa optati pentru backup-uri regulate. Intervalul exact pe care il veti alege va depinde de volumul de continut pe care il publicati si de traficul pe care il primiti. Majoritatea site-urilor se descurca bine cu o copie de rezerva pe zi. Daca exista mai multa activitate editoriala pe site-ul dvs. – mai multi redactori care lucreaza la continut – atunci este posibil sa doriti sa faceti backup mai des.

Pe aceasta pagina, puteti configura si numarul de copii de rezerva pe care doriti sa le pastrati. In general, ar trebui sa aveti acces la cel putin doua saptamani de actualizari. Prin urmare, daca faceti zilnic copii de siguranta, inseamna ca pastrati 14 copii de siguranta. Daca faceti copii de siguranta de doua ori pe zi, atunci sunt 28 si asa mai departe.

Citeste si  Cum sa optimizezi imaginile de fundal pentru viteza

Apoi, faceti selectiile pentru programul de backup al bazei de date. Pentru a fi in siguranta, este o idee buna sa potriviti acest program cu programul de backup al fisierelor.

ATENTIE: Backup-ul fisierelor consta in toate fisierele stocate pe serverul dvs. – aceasta include toate fisierele native WordPress plus toate incarcarile, tema si toate plugin-urile pe care le-ati instalat pe site. Copia de rezerva a bazei de date reprezinta toate datele postarilor si paginilor de pe blog, conturile de utilizator si setarile site-ului – practic, tot ceea ce se afla in baza de date a WordPress. Atat backup-ul fisierelor, cat si backup-ul bazei de date sunt obligatorii.

updraftplus optiuni stocare 1

UpdraftPlus va permite sa utilizati unele dintre cele mai populare optiuni de stocare in cloud, inclusiv Google Drive si Dropbox.

In functie de alegerea dvs., va trebui sa completati cateva configuratii suplimentare.

De exemplu, daca optati pentru Google Drive, va trebui sa va autentificati cu Google:

google drive remote storage 1

Apoi, treceti la sectiunea Include fisiere in copia de rezerva:

include in files backup options 1

In mod implicit, UpdraftPlus include intregul site web, ceea ce este recomandat. Cu toate acestea, puteti adauga o regula de excludere daca doriti.

Cand sunteti multumit de selectiile dvs., derulati pana in partea de jos a ecranului si faceti clic pe Salvare modificari.

Pasul 3: Restaurati copia dvs. de rezerva

Acum ca v-ati configurat copiile de siguranta, tot ce a mai ramas este sa invatati cum sa le restaurati daca este vreodata necesar – practic, nu are rost sa invatati cum sa faceti copii de siguranta pentru un site WordPress daca apoi nu puteti utiliza acea copie de siguranta daca este vreodata necesara. Din fericire, acest lucru este super simplu atunci cand utilizati UpdraftPlus.

Pur si simplu mergeti la Setari > UpdraftPlus Backups > Backup / Restore. Apoi, derulati in jos pana in partea de jos a ecranului.

Daca ati finalizat deja o copie de rezerva, ar trebui sa o vedeti in sectiunea Copii de rezerva existente:

updraftplus existing backups 1

In acest moment, localizati pur si simplu copia de rezerva pe care doriti sa o utilizati si apasati Restaurare.

Aceasta va lansa restaurarea. Va trebui apoi sa alegeti ce componente ale site-ului dvs. doriti sa restaurati:

updraftplus restoration wizard 1

Doar bifati casutele pentru a va face selectiile. Dupa aceea, faceti click pe Urmatorul. Ar trebui sa vedeti urmatoarea pagina:

updraftplus restore backup 1

Acum nu mai ramane decat sa faceti click pe Restaurare! Daca restaurarea este reusita, veti vedea ceva similar cu cele de mai jos:

successful backup restoration 1

Asta este tot! Apasati Return to UpdraftPlus Configuration (Revenire la configuratia UpdraftPlus) si site-ul dvs. ar trebui sa fie ca nou.

Daca nu puteti accesa backend-ul instalatiei WordPress si a trebuit sa creati unul nou, pur si simplu instalati UpdraftPlus din nou si mergeti la Setari > Copii de rezerva UpdraftPlus > Copii de rezerva existente:

upload backup files 1

Apoi, faceti click pe Incarcati fisierele de rezerva. Pur si simplu selectati fisierele de rezerva din locatia la distanta preferata si finalizati procesul de restaurare.

In concluzie:

WordPress este un sistem de gestionare a continutului usor de utilizat si sigur prin design. Cu toate acestea, exista intotdeauna o sansa ca site-ul dvs. sa se strice sau sa cada. Daca se intampla acest lucru, veti dori sa puteti restaura o copie sigura a site-ului dvs.

Prin urmare, trebuie sa stiti cum sa faceti backup pentru un site WordPress. Vestea buna este ca este super simplu atunci cand utilizati un plugin precum UpdraftPlus. Tot ce trebuie sa faceti este sa instalati instrumentul, sa va configurati backup-urile si apoi sa le restaurati dupa cum este necesar.

Sau, si mai simplu este sa aveti gazduire de la Sitebunker pentru ca au sistem de backup automat in fiecare zi.

Ti-a placut acest articol?
DaNu
Recomanda acest articol
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

Te-ar putea interesa si ...

< 1 minut de citit

Perfect Pixel a dezvoltat recent un modul WordPress care vine in ajutorul celor care doresc sa elimine diacriticele din continutul in limba romana. Acest modul este compatibil cu editorul clasic ...

3 minute de citit

Imaginile de fundal sunt folosite de obicei in locuri care au text sau continut deasupra. Poate fi un slider, o imagine prezentata a postarii de pe blog sau o imagine ...

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari Recente

Agentie Web
Hosting Wordpress
Reclama & Publicitate

Pentru reclama sau articole scrise, va rugam sa ne contactati pe adresa de email contact@wp-plugins.ro sau prin formularul de contact