Ghidul incepatorului – depanare WordPress

Depanare WordPress

Depanare WordPress

Daca cititi aceste randuri, probabil ca sunteti un mare fan al WordPress – si este usor de inteles de ce. Sistemul de gestionare a continutului (CMS) este puternic, plin de functii si, in prezent, alimenteaza 43,1% din toate site-urile web de pe internet. Cu toate acestea, nu este lipsit de defectele sale. In timp ce platforma este in mod normal solida ca o stanca, intalnirea cu un bug sau o eroare este inevitabila, avand in vedere complexitatea si flexibilitatea sa. Prin urmare, invatarea notiunilor de baza pentru depanare WordPress este vitala.

Invatand cum sa remediati unele dintre cele mai frecvente erori ale WordPress, veti putea aborda orice eroare pe care o intalniti fara a apela la asistenta. Este genul de abilitate care va poate scuti de o multime de dureri de cap pe parcurs.

In acest articol, vom explora trei dintre cele mai frecvente erori ale platformei, inainte de a ne scufunda in elementele de baza pentru depanare WordPress.

Cele mai frecvente 3 erori – depanare WordPress

Erorile WordPress vin in mai multe forme si marimi, cum ar fi bug-ul „mod de intretinere” sau mesajul „conexiune expirata”. Cu toate acestea, pentru a le acoperi pe toate ar dura o vesnicie, asa ca haideti sa ne concentram asupra celor mai frecvente trei suspecte pe care le veti intalni.

1. Erori de tip 404 sau pagina nu a fost gasita

Erorile 404 sunt cele mai frecvente si usor de rezolvat dintre ele. Ele apar atunci cand cineva cauta un URL care nu poate fi gasit pe site-ul dvs. si exista multe motive pentru care se intampla acest lucru – linkuri rupte sau greseli de scriere in adresa, de exemplu. Gasirea si repararea linkurilor rupte dureaza cateva secunde – dar trebuie sa le localizati mai intai si sa luati in considerare si problemele de securitate care apar atat pentru dumneavoastra, cat si pentru vizitatorii dumneavoastra.

Pentru o privire in profunzime asupra modului de remediere a erorilor 404, consultati ghidul nostru anterior pentru mai multe informatii.

2. Ecranul alb al mortii (WSoD)

Acest bug WordPress cu nume dramatic este, de asemenea, unul dintre cele mai enervante bug-uri de pe piata. Daca site-ul dvs. incepe brusc sa afiseze un ecran alb, inseamna ca ati fost lovit.

WSoD este adesea cauzat de probleme de actualizare automata, erori de mod de intretinere sau probleme de compatibilitate cu pluginurile si temele. Toate aceste cauze potentiale fac ca rezolvarea problemelor sa fie oarecum un cosmar – mai ales ca nu primiti niciun indiciu cu privire la cauza.

Citeste si  Actualizare WordPress - cum actualizati in siguranta si de ce?

Ca si in cazul erorilor 404, am abordat WSoD inainte – articolul nostru Cum se repara ecranul alb in WordPress ofera un ghid pas cu pas pentru a-l repara.

3. Erori interne ale serverului

Spre deosebire de WSoD, erorile interne ale serverului sunt usor de identificat – atunci cand se produce, veti fi intampinat de un mesaj urias de eroare interna a serverului, astfel incat nu exista nici o greseala.

Adevarata problema apare in etapa de depanare, deoarece exista un numar mare de factori care pot cauza erori interne ale serverului. Din fericire, am alcatuit anterior un ghid complet pe aceasta tema – ne puteti multumi mai tarziu!

Cum sa depanati erorile comune ale WordPress

Inainte de a ne murdari mainile cu depanare WordPress, este important sa cititi mai intai despre cum sa faceti o copie de rezerva a site-ului dvs. De fapt, ar trebui sa faceti intotdeauna o copie de rezerva a site-ului inainte de a va modifica instalarea WordPress, in cazul in care se intampla ce e mai rau – ati putea pierde intregul site.

De departe, incompatibilitatile plugin-urilor si ale temelor sunt principalele cauze ale erorilor, iar acestea ar trebui sa fie prima ta oprire atunci cand realizezi depanare WordPress. Cu toate acestea, exista si alte aspecte care va pot afecta instalarea, inclusiv limitele de memorie si fisierele de baza rupte.

Puteti efectua oricare dintre pasii de mai jos folosind managerul de fisiere al gazdei dvs. web, dar va recomandam sa folositi un client FTP (File Transfer Protocol), cum ar fi FileZilla. Odata ce sunteti la curent, sa incepem depanarea!

1. Dezactivati modulele prin FTP

In primul rand, deschideti clientul FTP si conectati-va la site-ul dvs. folosind datele de identificare primite de la gazda dvs. web la inregistrare. Apoi, navigati la public_html > wp-content. Veti gasi o serie de dosare inauntru:

wp content

Faceti clic dreapta pe folderul Plugins, selectati optiunea Rename si schimbati-l in orice doriti. Va recomandam sa alegeti un nume inrudit, pentru a nu confunda dosarul mai tarziu:

dezactiveaza module

Aceasta actiune simpla va dezactiva fiecare plugin de pe site-ul tau WordPress. In continuare, navigati pe site-ul dvs. web pentru a vedea daca eroarea pe care ati intampinat-o persista. In caz afirmativ, putem sa eliminam erorile de compatibilitate a plugin-urilor ca sursa a problemei. Pe de alta parte, daca eroarea a disparut, trebuie sa aflam exact care este pluginul care o provoaca.

Schimbati numele folderului plugins inapoi la cel original, apoi deschideti-l – in interiorul acestuia veti gasi un folder pentru fiecare dintre pluginurile dvs. Pentru a-l gasi pe cel incriminat, pur si simplu redenumiti fiecare dosar de plugin-uri ca mai sus si verificati daca eroarea persista. Daca dispare, veti sti care este pluginul care a cauzat-o. In acest moment, va trebui fie sa contactati dezvoltatorul pentru o remediere.

Citeste si  Backup site Wordpress (3 pasi)

2. Dezactivati temele prin FTP

Daca dezactivarea pluginurilor nu a rezolvat problema, va trebui sa efectuam o procedura similara de depanare cu temele. Inapoi in clientul FTP, localizati si intrati in folderul themes din wp-content:

folder teme wordpress

In loc sa dezactivati temele intr-o ordine aleatorie, asa cum am facut cu plugin-urile, prima oprire aici ar trebui sa fie tema activa. Schimbati numele folderului pentru a o dezactiva, apoi verificati daca eroarea persista. Daca da, repetati procesul pentru fiecare tema din dosar pana cand gasiti vinovatul. Ca si in cazul pluginurilor, veti dori sa contactati dezvoltatorul pentru o remediere – dar, avand in vedere rolul sau major in designul site-ului dumneavoastra, veti dori cu siguranta sa gasiti o alternativa.

Daca nici dezactivarea pluginurilor, nici a temelor nu functioneaza, aproape ca trebuie sa aruncam prosopul. Cu toate acestea, putem culege cateva informatii valoroase prin activarea jurnalelor de erori.

3. Activati jurnalele de erori

Jurnalele de erori permit instalarii WordPress sa salveze o inregistrare de fiecare data cand site-ul dvs. intampina o problema, iar acestea sunt incredibil de utile din perspectiva depanarii.

Pentru a activa jurnalele de erori, navigati la public_html in clientul FTP, gasiti fisierul wp-config.php, faceti clic dreapta pe el, apoi alegeti functia Editare. Apoi, adaugati urmatoarele trei linii la sfarsitul fisierului folosind editorul de text preferat:

define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

Salvati modificarile, apoi reincarcati site-ul pentru a reproduce eroarea. Un jurnal al acesteia ar trebui sa apara in noul fisier debug.log situat in wp-content. Puteti accesa fisierul utilizand un editor de text si puteti utiliza informatiile fie pentru a cauta pe Google situatia dvs. dificila.

Concluzie

Daca ati ajuns la acest articol in speranta de a afla mai multe despre depanare WordPress, speram ca am reusit. In afara de faptul ca va fi de folos pentru a remedia erorile, celalalt beneficiu secundar placut al invatarii notiunilor de baza ale depanarii WordPress este ca va ajuta sa cunoasteti functionarea interna a platformei.

Aceasta inseamna ca, daca veti intampina erori (inclusiv alte erori pe care nu le-am acoperit aici), veti sti cum sa identificati si sa remediati problema.

Data viitoare cand dati peste o eroare WordPress care va incurca, nu uitati sa:

  1. Efectuati o copie de rezerva a site-ului inainte de a lua orice masura drastica.
  2. Dezactivati-va manual modulele si temele prin FTP pentru a exclude erorile de compatibilitate.
  3. Activati jurnalele de erori WordPress pentru a verifica daca exista indicii suplimentare.
  4. Daca cele de mai sus nu functioneaza, incercati sa contactati un expert WordPress.

Ati efectuat vreodata o depanare WordPress? Cum v-ati descurcat? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii de mai jos!

Ti-a placut acest articol?
DaNu
Recomanda acest articol
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

Te-ar putea interesa si ...

8 minute de citit

Backup site WordPress in 3 pasi simpli Nimeni nu doreste sa piarda datele site-ului in urma unei probleme tehnice, actualizari sau a unui incident de hacking. Cu WordPress, nu va ...

< 1 minut de citit

Perfect Pixel a dezvoltat recent un modul WordPress care vine in ajutorul celor care doresc sa elimine diacriticele din continutul in limba romana. Acest modul este compatibil cu editorul clasic ...

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari Recente

Agentie Web
Hosting Wordpress
Reclama & Publicitate

Pentru reclama sau articole scrise, va rugam sa ne contactati pe adresa de email contact@wp-plugins.ro sau prin formularul de contact