Ecran alb WordPress – 5 cauze si cum se repara?

ecran alb wordpress

Ecran alb WordPress

Daca ati fost orbit de albul site-ului, atunci ati intalnit deja infamul ecran alb WordPress (aka. WSOD).

Intr-un minut, site-ul functioneaza bine, iar in celalalt totul devine alb. (Acest lucru se poate intampla, de asemenea, atunci cand tabloul de bord nu se incarca corect, chiar daca partea din fata a site-ului functioneaza de fapt).

Astazi, haideti sa analizam ce cauzeaza ecran alb WordPress si cum sa il reparam:

Cele mai frecvente cauze care rezulta ecran alb WordPress

Cauza #1: Probleme de actualizare automata

Simptomele le pot imita pe cele ale unei baze de date configurate gresit – prezentandu-va un ecran alb WordPress fara nicio informatie. Sau este posibil sa vedeti un avertisment privind o actualizare esuata.

Acestea apar atunci cand exista o problema de conexiune care va intrerupe actualizarile sau permisiunile incorecte ale fisierelor, pe care trebuie sa le remediati.

Daca intampinati aceasta problema, va trebui sa faceti o actualizare manuala a WordPress.

Cauza #2: Inghetarea modului de intretinere

Inseamna ca un fisier .maintenance, pe care WordPress il instaleaza automat cand incepe actualizarea, nu a fost eliminat.

Pentru a face acest lucru manual, va trebui sa va conectati la site-ul dvs. folosind un client FTP sau prin intermediul tabloului de bord de gazduire (cPanel, Plesk, etc) si sa stergeti .maintenance, aflat in folderul radacina al site-ului dvs. web.

Cauza #3: Probleme cu modulele

Ecranul alb WordPress este un posibil vinovat daca incercati sa:

  • Modificati un plugin activ
  • Actualizati unul vechi
  • Instalati un modul nou

In multe cazuri, modulul care tocmai a fost instalat sau modificat ar putea duce la un conflict cu tema curenta sau cu alte module. De aceea este important sa folositi produse WordPress dezvoltate folosind cele mai bune practici.

Incercati sa dezactivati orice modul recent modificat sau instalat si vedeti daca WordPress revine la normal.

In cazul in care tabloul de bord nu este deloc operational, puteti dezactiva modulele in WordPress folosind accesul FTP. O avertizare este ca veti putea face acest lucru numai daca aveti acces la FTP cu permisiunile de director necesare. Majoritatea companiilor de hosting ofera servicii FTP. Cu toate acestea, daca WordPress este instalat pe un server privat virtual sau sunteti cu o gazda gestionata, este posibil sa nu aveti un server FTP.

Citeste si  Cum sa mariti limita de memorie WordPress: 4 metode simple

Poate fi necesar să instalați un client FTP, cum ar fi FileZilla.

Pentru a dezactiva modulul:

  • Utilizati un cont autorizat pentru a va conecta la serverul dvs. FTP
  • Gasiti directorul de instalare WordPress si deschideti folderul wp_content/plugins
  • Selectati folderul cu numele pluginului
  • Redenumiti folderul cu un alt nume pe care il puteti recunoaste, de ex. daca folderul se numeste my-bad-modul, denumeste-l _my-bad-plugin sau my-bad-modul_dezactivat. Alegeti orice nume cu conditia sa nu sune ca numele oricarui alt modul si sa va puteti aminti mai tarziu.

Asta este! Redenumirea folderului dezactiveaza definitiv modulul.

Redeschideti browserul si vedeti daca site-ul dvs. se incarca. Utilizati pasii de mai sus pentru a dezactiva cate plugin-uri aveti nevoie pentru a combate ecran alb WordPress.

Alternativ, puteti dezactiva toate modulele WordPress simultan. Iata cum:

Dezactivarea tuturor pluginurilor unul cate unul va poate dura mai mult timp. In schimb, puteti redenumi folderul principal cu pluginuri la altceva, de ex. de la wp_content/plugins la wp_content/plugins_old. Acest lucru ar trebui sa dezactiveze toate pluginurile dvs. simultan.

Apoi, creati un alt folder numit wp_content/plugins. Puteti activa fiecare plugin mutandu-l in noul folder de module.

Daca cazul dvs. de ecran alb WordPress a fost cauzat de modificarea unui anumit plugin, dezactivarea modulului prin serverul dvs. FTP ar trebui sa rezolve problema. Ca regula generala, testati toate modulele modificate folosind un site de rezerva inainte de a va lansa pe WordPress principal.

Cauza #4: Probleme cu teme

La fel ca ecranul alb WordPress cauzat de modulele de mai sus, dezactivarea temei poate rezolva orice probleme WSOD care sunt legate de tema. Urmatoarele sunt cateva cauze si solutii comune:

a) Probleme la instalarea unei teme noi

Temele noi pot provoca un conflict cu modulele existente. In acest caz, dezactivati tema nou instalata, ceea ce va face ca WordPress sa revina la tema implicita automata. Asigurati-va ca tema implicita nu a fost deja stearsa. Daca da, incarcati-l inapoi in folderul cu teme din wp_content/themes.

Pentru a dezactiva tema, urmati aceeasi procedura descrisa mai sus pentru module, cu exceptia cazului in care se lucreaza cu folderul wp_content/themes si nu cu folderul pluginuri. Redenumiti folderul temei specifice, care dezactiveaza automat tema.

b) Probleme cu teme defectuos codificate

O actualizare majora a WordPress de multe ori poate elimina teme prost codificate. Temele prost codificate sau invechite nu vor functiona adesea odata ce cea mai recenta actualizare WordPress este instalata.

500 error

Daca observati ca ecranul alb WordPress a aparut imediat / la scurt timp dupa efectuarea unei actualizari, este cel mai probabil ca vechea dvs. tema sa fie motivul din spatele acesteia. Dezactivarea temei, asa cum este descris mai sus, ar putea intoarce lucrurile la normal.

Citeste si  4 atacuri frecvente WordPress si ce puteti face pentru a va proteja site-ul

c) Probleme cu modificarea temei

Functionarea WordPress corecta depinde de un set de obiecte bine construite care functioneaza in armonie. Daca una dintre aceste parti lipseste sau functioneaza defectuos, WordPress-ul tau nu va functiona, rezultand WSOD.

Temele realizate de magazine tematice de renume si cele gasite in depozitul WordPress.org sunt testate cuprinzator pentru orice defecte. Daca ecranul alb WordPress vine dupa instalarea oricareia dintre astfel de teme, problema ar putea fi un conflict intre plugin-uri.

Modificarea sau actualizarea manuala a temelor poate cauza aparitia unei codari necorespunzatoare, care este inima majoritatii problemelor de ecran alb WordPress. Incercati sa inlocuiti fisierul modificat cu o copie veche din backup. In caz contrar, ar trebui sa descarcati si sa reinstalati fisierele teme originale.

Cauza #5: Depasirea limitei de memorie permisa

Acesta este un indiciu clasic ca site-ul a crescut dincolo de ceea ce va ofera actualul furnizor de gazduire. Cantitati mai mari de trafic catre site-ul dvs. necesita limite mai mari de memorie, asa ca ar trebui sa planificati sa faceti upgrade in consecinta.

Incepeti prin cresterea alocatiei de memorie PHP adaugand sau editand aceasta linie in fisierul wp-config.php:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

Pentru fisierele partajate, o limita de memorie de 64 MB este suficienta. Consultati furnizorul de gazduire daca problema persista dupa efectuarea acestei modificari.

Gazduirea web ieftina poate veni si in detrimentul calitatii. Astfel de furnizori doresc sa se asigure ca primesc cat mai multi clienti pe un singur server. Prin urmare, resursele alocate fiecarui client sunt foarte limitate, de exemplu RAM. Daca nu va puteti creste limita de memorie, va trebui sa faceti upgrade la urmatorul plan pentru a opri aparitia ecranului alb al mortii in WordPress.

In cele din urma, majoritatea utilizatorilor si administratorilor WordPress se vor confrunta cu infamul WSOD la un moment sau altul in viata lor. Aceasta problema nu va aparea din nucleul WordPress in sine, ci din utilizarea temelor si pluginurilor care nu au fost codificate cu cele mai bune practici WordPress, erori ale utilizatorilor sau limitari de gazduire.

Daca nu doriti sa va faceti griji atat de mult cu privire la acest ecran alb al mortii, ar trebui mai intai sa alegeti un furnizor de gazduire WordPress de calitate. O companie buna va rezolva orice probleme potentiale pe masura ce apar, asigurandu-va ca timpul dvs. de nefunctionare este mentinut la minimum.

Este important sa ramaneti pozitiv si sa va amintiti ca exista o solutie pentru fiecare situatie cu care va confruntati.

Pentru cateva sfaturi generale despre probleme WordPress precum aceasta, consultati ghidul nostru de depanare WordPress.

Ati avut parte de ecran alb WordPress? Cum v-ati descurcat? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii de mai jos!

Ti-a placut acest articol?
DaNu
Recomanda acest articol
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

Te-ar putea interesa si ...

8 minute de citit

Backup site WordPress in 3 pasi simpli Nimeni nu doreste sa piarda datele site-ului in urma unei probleme tehnice, actualizari sau a unui incident de hacking. Cu WordPress, nu va ...

< 1 minut de citit

Perfect Pixel a dezvoltat recent un modul WordPress care vine in ajutorul celor care doresc sa elimine diacriticele din continutul in limba romana. Acest modul este compatibil cu editorul clasic ...

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari Recente

Agentie Web
Hosting Wordpress
Reclama & Publicitate

Pentru reclama sau articole scrise, va rugam sa ne contactati pe adresa de email contact@wp-plugins.ro sau prin formularul de contact