Erori WordPress
WordPress este un program incontestabil de puternic. Cu toate acestea, este inevitabil sa va confruntati cu probleme tehnice din cand in cand. Aceste erori WordPress pot fi frustrante si va pot rapi timp pretios.
Din fericire, puteti rezolva majoritatea acestor defectiuni pe cont propriu. Familiarizandu-va cu cele mai frecvente erori WordPress si cu principalele lor cauze, ar trebui sa puteti rezolva majoritatea problemelor de pe site-ul dvs.
In acest articol, va vom arata cateva strategii eficiente cu care sa incepeti. Apoi, vom acoperi 20 dintre cele mai frecvente erori WordPress si va vom arata cum sa le remediati.
Notiuni de baza pentru a incepe cu depanarea de erori WordPress
Poate fi dificil sa determini cauza unei erori WordPress. Ca atare, va recomandam sa incepeti depanarea cu cateva strategii generale care ar putea rezolva problema.
Puteti incepe prin a va sterge memoria cache. O memorie cache ajuta browserele sa incarce site-urile mai repede prin stocarea datelor. Stergerea acesteia va ajuta sa scapati de continutul invechit, ceea ce poate fi suficient pentru a rezolva problema dvs.
De asemenea, ar trebui sa luati in considerare actualizarea temei, a pluginurilor si a nucleului WordPress. In mod similar, daca v-ati confruntat cu o eroare dupa ce ati descarcat un plugin sau o tema noua, dezactivarea acesteia ar putea rezolva problema.
In cele din urma, va sugeram sa pastrati in mod constant copii de rezerva ale site-ului dumneavoastra. In cazul in care o eroare fatala nu poate fi remediata, aceste copii va pot ajuta sa va restaurati pagina fara a pierde prea multe informatii.
Cum sa remediati erorile comune ale WordPress
Iata ghidul nostru practic pentru rezolvarea a 20 dintre cele mai frecvente erori WordPress.
1. Ecranul alb WordPress
Ecranul alb este exact ceea ce pare a fi: un ecran gol, fara caracteristici. Ocazional, poate afisa un mesaj de eroare:
Exista doi vinovati comuni in spatele acestei probleme: pluginurile si temele. Acestea pot cauza probleme de compatibilitate care va impiedica sa va accesati site-ul.
Cu toate acestea, exista si o serie de alte cauze posibile. Consultati articolul nostru despre remedierea ecranului alb din WordPress pentru o lista completa a radacinilor potentiale si a solutiilor utile.
2. Eroare 400
Erorile de 400 se prezinta sub diferite forme, de la 400 la 499. Cu toate acestea, toate sunt erori ale clientului HTTP. Ca atare, ele pot fi, de obicei, urmarite pana la o problema de comunicare cu serverul dumneavoastra:
Diferitele coduri de eroare ale clientilor au solutii diferite. Unele coduri individuale, cum ar fi eroarea 401 si eroarea interzisa 403, au mai multe solutii posibile. Am compilat, de asemenea, un ghid pentru a va ajuta sa remediati eroarea 404 not found, mult prea frecventa.
3. Eroare interna a serverului
Aceste erori 500 pot fi destul de derutante. Rareori ti se ofera alte informatii in afara de titlu: tot ce stii este ca serverul tau s-a blocat.
Din cauza acestei lipse de claritate, o eroare interna a serverului necesita, de obicei, un pic de depanare. Cu toate acestea, vestea buna este ca, de obicei, o puteti remedia cu cativa pasi directionati. Am alcatuit un ghid al erorii interne de server 500 pentru a va arata cum.
4. Eroare de limita de memorie
Erorile de limitare a memoriei pot fi depistate la furnizorul de servicii de gazduire. In functie de planul dvs., in mod normal vi se aloca o anumita cantitate de memorie pe server. Daca depasiti aceasta limita, veti vedea aceasta eroare.
Cea mai rapida solutie este sa mariti limita de memorie PHP, asa cum se vede in pasul sase al ghidului nostru de eroare de incarcare a imaginilor HTTP. Cu toate acestea, daca va confruntati in mod constant cu aceasta eroare de limita de memorie, este posibil sa luati in considerare posibilitatea de a va actualiza planul de gazduire.
5. Eroare la stabilirea conexiunii la baza de date
Site-ul WordPress trebuie sa se conecteze la baza de date MySQL pentru a functiona corect. Cu toate acestea, daca ceva nu merge bine in timpul acestui proces, veti vedea probabil acest mesaj:
Utilizatorii dvs. nu va vor putea vizualiza continutul, iar dvs. nu veti putea accesa tabloul de bord. Din fericire, aceasta problema este destul de usor de rezolvat. Incepeti prin a va verifica acreditarile bazei de date. Daca acestea sunt setate corect, puteti incerca si acesti pasi pentru a remedia eroarea de conectare la baza de date.
6. A depasit dimensiunea maxima a fisierului incarcat
Site-ul dvs. WordPress are o limita unica de incarcare care este determinata de mai multi factori. Daca incercati sa incarcati un fisier care depaseste aceasta limita, veti primi un mesaj de eroare. Puteti vizualiza limita dvs. accesand Media → Add New:
Puteti mari dimensiunea incarcarii prin editarea fisierului php.ini. Totusi, acest lucru nu va functiona pentru toate planurile de gazduire. Ca atare, va recomandam sa discutati cu furnizorul dvs. de gazduire sau pur si simplu sa va comprimati imaginile.
7. Timpul maxim de executie a fost depasit
Atunci cand site-ul dvs. proceseaza date, de obicei o face cu o limita maxima de timp de executie. Daca nu poate termina procesarea in aceasta limita, va iesi din timp si nu va reusi sa finalizeze procesul.
WordPress.org ofera o solutie simpla la aceasta problema: adaugarea urmatorului cod in fisierul php.ini:
max_execution_time = 60
Va sugeram, de asemenea, sa consultati ghidul nostru de depanare, despre cum sa remediati eroarea max_execution_time WordPress. Cu toate acestea, este posibil ca aceasta abordare sa nu functioneze intotdeauna. Prin urmare, contactarea furnizorului dvs. de gazduire ar putea fi o modalitate mai buna de a rezolva aceasta problema.
8. Actualizare automata esuata
Actualizarile automate pot fi o modalitate de a va mentine site-ul WordPress in functiune cu cea mai recenta tehnologie. Cu toate acestea, acest proces poate esua, ceea ce duce la un site WordPress prabusit.
Daca se intampla acest lucru, cea mai buna solutie este pur si simplu sa va actualizati manual site-ul. De asemenea, este posibil sa doriti sa luati cateva masuri pentru a va asigura ca actualizati WordPress in siguranta.
9. Nu a reusit sa scrie fisierul pe disc
Este posibil sa vedeti eroarea „Incarcare: Nu s-a putut scrie fisierul pe disc” dupa ce ati incercat sa incarcati fisiere media. Acest lucru poate fi deosebit de enervant daca rulati un site cu multe fotografii.
In general, exista doua cauze principale:
- Permisiuni incorecte pentru fisiere.
- O eroare de server.
Puteti incepe prin a va asigura ca permisiunile pentru fisiere sunt configurate corect. Daca acest lucru nu functioneaza, luati in considerare sa va contactati gazda.
10. Conexiunea a expirat
Limitele serverelor sunt o realitate nefericita a rularii unui site web. Daca puneti o presiune mare pe serverul dvs., este posibil sa primiti o eroare de expirare a conexiunii. Acest lucru este obisnuit in special pentru planurile de gazduire partajata:
O solutie este dezactivarea tuturor modulelor. Apoi, reactivati-le pe rand pana cand gasiti programul bogat in resurse. De asemenea, este posibil sa doriti sa treceti la o tema WordPress implicita, desi temele de calitate nu ar trebui sa cauzeze aceasta problema. In cele din urma, puteti incerca sa va mariti limita de memorie.
11. Eroare de conectare securizata
O eroare de conexiune securizata apare atunci cand serverul dvs. este configurat incorect. Ca urmare, site-ul dvs. nu se poate conecta la WordPress.org. Acest lucru va poate impiedica sa va actualizati fisierele de baza.
Din pacate, nu exista o solutie pentru aceste erori WordPress. Uneori, trebuie doar sa asteptati cateva minute si va disparea de la sine. Daca nu se rezolva de la sine, puteti contacta direct furnizorul de gazduire.
12. Blocat in modul de intretinere
Actualizarea software-ului de baza este o parte importanta a rularii unui site securizat. Pentru a realiza acest lucru, WordPress instaleaza un fisier .maintenance. Dupa actualizare, fisierul este de obicei eliminat. Cu toate acestea, uneori acest lucru poate merge prost, ceea ce duce la blocarea site-ului in modul de intretinere:
Din fericire, solutia este simpla. Tot ce trebuie sa faceti este sa utilizati un client FTP pentru a va conecta la serverul site-ului dvs. Apoi, localizati fisierul .maintenance in folderul radacina si stergeti-l. Site-ul dvs. ar trebui sa revina la normal imediat ce stergeti fisierul.
13. Eroare Cloudflare 521
Cloudflare este un serviciu de securitate puternic care va poate accelera si site-ul. Cu toate acestea, este posibil ca uneori serviciul Cloudflare sa nu se poata conecta la serverul dvs. Aceasta are ca rezultat o eroare 521.
Pentru a remedia aceasta problema, asigurati-va ca serverul este pornit si ruleaza. Apoi, verificati daca firewall-ul dvs. blocheaza intervalele IP ale Cloudflare. In plus, puteti oricand sa va contactati gazda pentru asistenta.
14. Imaginile nu functioneaza
Ocazional, imaginile WordPress nu vor fi afisate. Daca biblioteca dvs. media arata cam asa, probabil ca aveti de-a face cu fisiere media sparte:
Acest lucru poate avea cateva cauze, de la actori rau intentionati la erori de server. Daca ati adaugat sau actualizat recent un plugin, incercati sa il dezactivati pentru a afla daca acesta este vinovat.
Aceasta problema poate fi cauzata si de permisiuni incorecte pentru fisiere. Astfel, va recomandam sa schimbati permisiunea de incarcare la 755. Daca acest lucru nu va remediaza imaginile, luati in considerare efectuarea unei verificari de securitate si contactati furnizorul dvs. de gazduire pentru ajutor.
15. Tipul de fisier sau accesul la pagina nu este permis
Unele tipuri de fisiere nu sunt permise de WordPress din motive de securitate. In cele mai multe cazuri, acest lucru impiedica hackerii sa obtina acces neautorizat la datele dvs. Cu toate acestea, acest lucru poate impiedica utilizatorii sa incarce fisiere inofensive.
Pentru a configura site-ul pentru a permite tipuri de fisiere suplimentare, puteti utiliza un plugin gratuit, cum ar fi Tipuri de incarcare de fisiere.
16. Erori de sintaxa WordPress
Erorile de sintaxa apar atunci cand ceva nu merge bine cu structura codului dvs. Este putin probabil ca acest lucru sa se intample spontan. Mai probabil, se va intampla in una din doua situatii:
- Ati adaugat recent un cod personalizat pe site-ul dvs. care includea o eroare de sintaxa, poate prin greseala de tipar din greseala.
- Ati instalat un plugin sau o tema noua care a introdus o eroare de sintaxa.
De obicei, eroarea de sintaxa va specifica exact fisierul/linia care cauzeaza probleme, pe care o puteti folosi pentru a depana problema. Daca nu reusiti sa va dati seama, un prim pas bun este sa anulati orice modificari recente de cod sau pluginuri/teme noi.
De asemenea, puteti activa modul de depanare WordPress pentru a va ajuta sa gasiti problema.
17. Erori SSL
Un certificat SSL este o modalitate simpla si eficienta de a va pastra site-ul in siguranta. De fapt, majoritatea gazdelor de calitate chiar le ofera gratuit. Cu toate acestea, procesul poate fi complex si poate duce ocazional la cateva erori WordPress diferite.
Cel mai bun mod de a le evita este configurarea corecta a certificatului de prima data. Puteti face acest lucru utilizand instrumentul de instalare a certificatelor SSL incorporat al gazdei dvs., pe care il ofera majoritatea gazdelor. Dincolo de asta:
- Asigurati-va ca ati configurat corect site-ul dvs. WordPress pentru a utiliza HTTPS.
- Asigurati-va ca va reinnoiti certificatul SSL daca gazda nu se ocupa de acest lucru in locul dvs. (totusi, majoritatea gazdelor o vor face automat).
Daca intampinati in continuare probleme cu certificatul SSL al gazdei dvs., luati in considerare contactarea serviciului pentru clienti.
18. Baza de date corupta
Daca un fisier a devenit corupt, site-ul dvs. WordPress nu il va putea folosi. Acest lucru poate duce la o eroare „Eroare la stabilirea conexiunii la baza de date” sau la alte erori.
Cel mai simplu mod de a rezolva acest lucru este prin restaurarea unei copii de rezerva a site-ului dvs. Ulterior, site-ul dvs. ar trebui sa functioneze normal. De asemenea, puteti deschide fisierul wp-config.php si adaugati urmatorul cod in partea de jos:
„WP_ALLOW_REPAIR”, true
Dupa ce WordPress proceseaza acest cod, site-ul dvs. ar trebui sa revina la normal.
19. Dosarul de destinatie exista deja
Cand instalati un plugin sau o tema, este posibil sa intalniti o eroare „Destinatie exista deja”. Instalarea va esua si veti vedea un mesaj similar cu acesta:
Acest lucru inseamna de obicei ca ati instalat deja programul. Chiar daca l-ati sters anterior, uneori folderul va ramane pe site-ul dvs. si va provoca erori.
Pentru a rezolva aceasta problema, utilizati clientul FTP pentru a deschide folderul wp-content. Apoi, gasiti folderul cu numele programului, stergeti-l si incercati din nou instalarea.
Nota – in versiunile recente de WordPress, WordPress va ofera optiunea de a reinstala o tema sau un plugin chiar daca acesta exista deja. Aceasta inseamna ca de obicei veti vedea aceasta problema numai daca utilizati o versiune mai veche de WordPress (caz in care va recomandam sa actualizati).
20. Blocat accesul paginii dvs. de administrare
A fi blocat pe pagina ta de administrare poate fi frustrarea suprema. Fara acest acces, nu poti face mare lucru cu site-ul tau.
Din pacate, aceasta este una dintre acele erori WordPress care poate avea o varietate de cauze posibile. Ar putea fi la fel de simplu ca o greseala de scriere in parola sau la fel de complex ca o problema cu fisierul .htaccess.
In ciuda tuturor cauzelor potentiale, repararea accesului de administrator nu trebuie sa fie dificila. In schimb, puteti urma ghidul nostru complet de depanare.
De asemenea, puteti incerca sa schimbati manual parola de administrator sau sa creati un nou utilizator de administrator prin phpMyAdmin.
Adio erorilor WordPress!
Erorile WordPress vin in toate formele si dimensiunile. Unele pot fi erori minore, in timp ce altele va pot devasta site-ul. Din fericire, intelegerea celor mai obisnuite erori te poate ajuta sa fii pregatit.
In acest articol, am acoperit 20 dintre cele mai frecvente erori WordPress. De asemenea, v-am aratat cum sa le remediati si am dat sfaturi pentru a le evita pe viitor.
Pentru a afla si mai multe despre cum puteti remedia problemele de pe site-ul dvs., puteti consulta si ghidul nostru pentru incepatori pentru depanarea WordPress.
Aveti intrebari despre aceste erori WordPress? Spune-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!