Cum se seteaza o imagine de fundal in WordPress (in 4 moduri)

Imagine de fundal in WordPress

Imagine de fundal in WordPress

Adaugarea unei imagini de fundal in WordPress este un proces simplu. Sistemul de gestionare a continutului (CMS) va ofera mai multe modalitati de a face acest lucru, in functie de modul in care doriti sa va construiti site-ul web. Intelegerea fiecarei abordari va permite sa decideti ce metoda doriti sa utilizati.

Puteti adauga o imagine de fundal in WordPress utilizand Editorul de blocuri, Personalizatorul si chiar si plugin-urile de construire a paginilor. Procesul este destul de similar in majoritatea cazurilor si nu ar trebui sa va ia mai mult de cateva minute.

In acest articol, vom trece in revista fiecare modalitate de a adauga o imagine de fundal in WordPress si va vom arata cum functioneaza.

1. Adaugati o imagine de fundal in WordPress cu ajutorul editorului de blocuri

Editorul de blocuri faciliteaza adaugarea de imagini de fundal in WordPress cu alte elemente setate peste ele. In editor, aceste sectiuni se numesc Blocuri de acoperire.

Puteti adauga Cover blocks oriunde pe o pagina sau o postare. Ceea ce nu puteti face este sa setati Cover-uri pentru alte blocuri. Asta inseamna ca trebuie sa incepeti cu blocul Cover si apoi sa adaugati alte elemente peste el.

Pentru a adauga imaginea de fundal in WordPress, selectati blocul Cover si alegeti sursa imaginii. Puteti incarca una noua, puteti utiliza un fisier din biblioteca media sau puteti utiliza imaginea de top a paginii/postului:

editor de blocuri

Odata ce ati selectat o imagine, editorul va va cere sa adaugati textul pe care doriti sa il afisati peste ea. De asemenea, puteti alege sa nu setati niciun text si sa adaugati in schimb alte blocuri.

editor de blocuri2

Cand imaginea de fundal este gata, puteti face click pe pictograma cu semnul plus din interiorul acesteia pentru a adauga alte blocuri. Aceste blocuri se vor afisa peste imaginea de fundal si le puteti personaliza in mod normal.

2. Utilizati personalizatorul WordPress

In functie de tema pe care o utilizati, veti avea acces fie la personalizator, fie la editarea completa a site-ului. Daca puteti accesa personalizatorul, acesta ofera cea mai simpla modalitate de a configura imagini de fundal pentru pagini si postari intregi.

Citeste si  Cum sa optimizezi imaginile de fundal pentru viteza

Pentru a face acest lucru, deschideti personalizatorul si selectati Background (Fundal) din meniul de navigare din stanga. Acum veti vedea optiuni pentru a seta o culoare de fundal sau o imagine. Faceti clic pe Select image (Selectare imagine) si alegeti fisierul pe care doriti sa il utilizati:

personalizator wordpress

Retineti ca alegerea unei imagini de fundal pentru o pagina intreaga poate fi dificila. Va recomandam sa folositi imagini care nu distrag prea mult atentia de la continutul paginii sau care nu ingreuneaza interactiunea cu aceasta.

personalizator wordpress2

Dupa ce adaugati o imagine de fundal in WordPress, personalizatorul va va permite sa decideti daca doriti ca aceasta sa se potriveasca cu dimensiunea paginii sau sa repetati imaginea. De asemenea, puteti utiliza comenzile de pozitionare a imaginii din meniul din stanga pentru a muta imaginea astfel incat sa se potriveasca mai bine cu designul.

3. Adaugati o imagine de fundal WordPress folosind Full Site Editor

Daca utilizati o tema care accepta editarea completa a site-ului, procesul de adaugare a unei imagini de fundal in WordPress este oarecum diferit. Pentru a incepe, accesati Appearance → Editor. Odata intrat, puteti edita pagini sau sabloane si adauga imagini de fundal la acestea.

In acest exemplu, editam sablonul de pagina principala Neve FSE. Full Site Editor nu include o optiune pentru a seta o imagine de fundal in sine. Cu toate acestea, deoarece utilizeaza Block Editor, puteti utiliza blocul Cover pentru a adauga imagini de fundal oriunde doriti pe o pagina.

full site editor

Aceasta abordare are sens daca doriti sa adaugati imagini de fundal la sabloanele temelor sau sa le modificati pe cele existente. Daca trebuie doar sa adaugati imagini de fundal la anumite postari, este mai logic sa utilizati Block Editor ca de obicei.

4. Utilizati un plugin de construire a paginilor

Acest proces de adaugare a unei imagini de fundal in WordPress va varia in functie de constructorul de pagini pe care il utilizati. Exista o multime de plugin-uri uimitoare de construire a paginilor pentru WordPress si fiecare dintre ele ofera o experienta unica.

Pentru a va oferi un exemplu, sa vedem cum functioneaza procesul cu Elementor. Daca deschideti editorul Elementor si selectati un container, puteti sari la fila Style (Stil), setati tipul de fundal pe Classic (Clasic) si utilizati optiunea Image (Imagine) pentru a selecta un fisier de imagine:

Citeste si  Cum sa mariti limita de memorie WordPress: 4 metode simple

editare in elementor

Puteti incarca o imagine sau puteti folosi una existenta din biblioteca media. Elementor include, de asemenea, un instrument AI care va permite sa generati imagini cu indicatii si il puteti utiliza pentru a crea noi imagini de fundal.

Pentru a face acest lucru, faceti clic pe butonul Create with AI (Creare cu AI) de deasupra selectorului de imagini. Se va deschide o fereastra noua in care puteti introduce un prompt pentru imagine:

elementor ai

Dupa ce ati terminat, nu uitati sa salvati modificarile aduse paginii si inchideti editorul Elementor.

Concluzie

La fel ca in cazul oricarui alt lucru pe care doriti sa il faceti in WordPress, CMS va ofera o multime de optiuni privind modul de adaugare a imaginilor de fundal. Abordarea pe care o adoptati va depinde de locul in care doriti sa adaugati imaginile si la ce pagini, precum si de tema pe care o utilizati.

Daca doriti sa adaugati o imagine de fundal in WordPress, acestea sunt cele patru optiuni:

  1. Adaugati o imagine de fundal utilizand Editorul de blocuri
  2. Utilizati personalizatorul
  3. Adaugati o imagine de fundal utilizand Editorul de site complet
  4. Utilizati un plugin de construire a paginilor

Aveti vreo intrebare despre cum sa adaugati o imagine de fundal in WordPress? Haideti sa le discutam in sectiunea de comentarii de mai jos!

Ti-a placut acest articol?
DaNu
Recomanda acest articol
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

Te-ar putea interesa si ...

8 minute de citit

Backup site WordPress in 3 pasi simpli Nimeni nu doreste sa piarda datele site-ului in urma unei probleme tehnice, actualizari sau a unui incident de hacking. Cu WordPress, nu va ...

< 1 minut de citit

Perfect Pixel a dezvoltat recent un modul WordPress care vine in ajutorul celor care doresc sa elimine diacriticele din continutul in limba romana. Acest modul este compatibil cu editorul clasic ...

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *