Limita de memorie WordPress
WordPress este o platforma flexibila care accepta o gama larga de teme, plugin-uri, formate de fisiere si software suplimentar. Cu toate acestea, atunci cand incercati sa incarcati aceste resurse, este posibil sa intampinati ocazional eroarea WordPress memory limit.
Din fericire, exista modalitati de a rezolva aceasta eroare. Prin cresterea memoriei PHP disponibile pe site-ul dvs. WordPress, puteti continua sa adaugati continut si sa va dezvoltati site-ul fara probleme.
In aceasta postare, va vom impartasi patru modalitati de a creste limita de memorie WordPress pentru a rezolva orice erori pe care le intampinati pe site-ul dvs.
Cum sa maresti limita de memorie WordPress
Mai jos, vom prezenta patru metode diferite pe care le puteti incerca pentru a creste limita de memorie WordPress.
Din pacate, nu putem garanta ca toate aceste solutii vor functiona pentru dvs. deoarece depinde in mare parte de modul in care este configurat mediul dvs. de gazduire. De aceea, am impartasit patru metode diferite – cel putin una dintre acestea ar trebui sa functioneze pentru situatia dvs.
Deoarece unele dintre aceste solutii implica editarea fisierelor de baza WordPress, va recomandam sa faceti o copie de rezerva a site-ului dvs. inainte de a continua.
Exista multe solutii de backup disponibile, dar pluginul UpdraftPlus va ofera libertatea de a va incarca continutul pe diferite platforme de stocare in cloud.
Dupa ce aveti o copie de rezerva recenta a site-ului dvs., iata cateva modalitati de a creste limita de memorie WP.
1. Editati wp-config.php si mariti wp_memory_limit
Daca nu mai aveti suficienta memorie, exista o solutie simpla: cresteti cantitatea de memorie la care aveti acces! WordPress va permite sa setati limita de memorie curenta in fisierul wp-config.php prin intermediul variabilei wp_memory_limit. Cu toate acestea, este posibil ca aceasta limita sa fie mai mica decat cantitatea de memorie furnizata cu planul dvs. de gazduire.
In acest caz, este posibil sa puteti rezolva aceasta eroare prin editarea fisierului wp-config.php. Efectuarea de modificari la nivel de cod implica un anumit grad de risc, asa ca este inteligent sa creati o copie de rezerva a site-ului dvs. inainte de a continua.
Pentru a edita fisierul wp-config.php, va trebui sa va conectati la serverul dvs. prin intermediul Protocolului de transfer de fisiere (FTP) folosind un client FTP, cum ar fi FileZilla.
Puteti citi ghidul nostru complet WordPress FTP daca nu sunteti sigur cum sa utilizati FTP, dar iata un tutorial rapid despre cum sa va conectati cu FileZilla.
In cadrul aplicatiei FileZilla, navigati la File > Site Manager. Daca aceasta este prima data cand va conectati prin FTP, selectati File > Site Manager > New Site:
Acum puteti introduce cateva informatii despre site-ul dvs., impreuna cu numele de utilizator si parola FTP. Daca nu cunoasteti datele de autentificare FTP, puteti gasi aceste informatii in general in contul dumneavoastra de gazduire web.
FileZilla se va conecta acum la site-ul dvs. si va afisa toate fisierele acestuia. In aplicatie, navigati in dosarul radacina al site-ului dvs:
In acest dosar, faceti clic dreapta pe fisierul wp-config.php si selectati View/Edit. Acest lucru deschide wp-config.php in editorul de text implicit. Acum, cautati urmatoarea fraza – WP_MEMORY_LIMIT.
Ar putea arata cam asa:
define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '32M' );
Daca acest cod exista deja in fisierul dvs. wp-config.php, trebuie sa mariti numarul. De exemplu, il puteti creste de la 32M la 256M.
Daca nu vedeti aceasta linie de cod in fisier, va trebui sa o adaugati. Doar adaugati urmatorul cod deasupra liniei care spune /* Asta e tot, nu mai editati! Publicare fericita. */:
define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '256M' );
2. Modificati setarile serverului prin intermediul PHP.ini
De asemenea, este posibil sa puteti ridica limita de memorie prin editarea fisierului PHP.ini. Acest fisier stabileste configuratia implicita pentru orice aplicatie care necesita PHP.
De fiecare data cand cineva viziteaza site-ul dvs. WordPress, PHP ruleaza pe serverul dvs. In timpul acestui proces, limbajul de programare PHP se uita la fisierul PHP.ini pentru instructiuni. Acesta include setarea limitei actuale de memorie a WordPress.
Daca gazda dvs. utilizeaza cPanel, este posibil sa puteti edita configuratia PHP.ini prin intermediul cPanelului. De obicei, acest instrument se numeste ceva de genul MultiPHP Manager, MultiPHP INI Editor sau PHP Config. Totusi, nu toate gazdele va ofera aceasta posibilitate.
De exemplu, daca gazduiti la Sitebunker, veti primi un instrument numit MultiPHPP INI Editor in tabloul de bord complet al cPanel-ului (pe care il puteti accesa din fila Advanced).
Dupa ce deschideti acest instrument, puteti ajusta limita de memorie:
Daca serviciul de gazduire nu ofera un editor PHP.ini in tabloul de bord, este posibil sa puteti edita fisierul PHP.ini si prin FTP.
Dupa ce sunteti conectat, navigati in directorul radacina in fereastra FileZilla si localizati fisierul.
Deschideti fisierul si cautati o linie care include memory limit=. Acum puteti creste aceasta valoare si salvati modificarile.
Inainte ca aceste modificari sa intre in vigoare, va trebui sa reporniti serverul. Odata ce serverul dvs. este din nou in functiune, nu ar trebui sa mai intampinati eroarea WordPress memory limit.
3. Editati fisierul .htaccess
Fisierul .htaccess este un fisier de configurare important daca gazda dvs. web utilizeaza Apache (ceea ce se intampla in cazul multor gazde). Acest fisier controleaza o mare parte din configuratia site-ului dumneavoastra, inclusiv limita de memorie.
Puteti utiliza fisierul .htaccess pentru a transmite instructiuni catre server, fara a fi nevoie sa editati fisierele de configurare a serverului. Acest lucru face ca .htaccess sa fie o alternativa buna daca nu puteti accesa fisierul PHP.ini.
Pentru a accesa acest fisier, conectati-va la serverul dvs. utilizand un client FTP, asa cum am discutat in sectiunile anterioare. Puteti naviga apoi in directorul public_html al site-ului dvs., care contine fisierul .htaccess:
Acum, deschideti acest fisier si adaugati urmatorul fragment de cod sub linia # END WordPress:
php_value memory_limit 256M
Iata cum ar putea arata:
Asigurati-va ca ati salvat modificarile dupa ce ati terminat.
4. Actualizati planul de gazduire a site-ului.
Desi puteti creste adesea memoria disponibila pentru site-ul dvs., in cele din urma sunteti limitat de planul de gazduire. Fiecare plan va va oferi acces la o cantitate finita de resurse. Daca ati incercat toate solutiile de mai sus si inca mai intampinati aceasta eroare, este posibil sa fi depasit planul dvs. actual.
Daca doriti sa verificati alocarea de memorie, ar trebui sa puteti gasi aceste informatii pe site-ul web al gazdei dvs. sau in panoul de gazduire. Alternativ, puteti contacta intotdeauna furnizorul dumneavoastra pentru asistenta.
Daca banuiti ca ati atins limita resurselor alocate, ar fi bine sa luati in considerare posibilitatea de a va actualiza planul. Acest lucru poate implica trecerea la un nivel superior sau trecerea la un alt tip de plan. De exemplu, daca aveti in prezent un plan de gazduire partajata, atunci ar putea fi momentul sa treceti la un server privat virtual (VPS). Ati putea chiar sa va lasati pe un server dedicat.
Alternativ, puteti decide sa va schimbati furnizorul de gazduire. Atunci cand cautati o noua gazduire, va recomandam sa acordati o atentie deosebita cantitatii de memorie alocata ca parte a fiecarui plan. Ori de cate ori este posibil, incercati sa gasiti un furnizor care ofera o limita de memorie implicita de 256 MB sau mai mare.
De asemenea, este inteligent sa optati pentru un furnizor flexibil precum Sitebunker. Daca puteti creste cu usurinta cantitatea de resurse alocate site-ului dumneavoastra, este mult mai putin probabil sa intampinati eroarea de limita de memorie in viitor.
De ce este posibil sa intampinati eroarea „WordPress Memory Limit”
Ori de cate ori intampinati o eroare in WordPress, veti dori in mod natural sa rezolvati problema cat mai repede posibil. Cu toate acestea, este adesea util sa intelegeti ce este eroarea si de ce apare. Puteti lua apoi masuri pentru a evita sa intampinati aceasta problema in viitor.
Cele mai frecvente erori WordPress sunt destul de usor de rezolvat, dar aceasta platforma nu ofera intotdeauna prea multe explicatii in mesajul sau de eroare. De exemplu, eroarea 500 internal server este, in mod notoriu, vaga.
Cu WordPress, tot ceea ce incarcati sau instalati este stocat pe un server. Atunci cand achizitionati un plan de gazduire web, furnizorul dvs. aloca o anumita cantitate de resurse pentru site-ul dvs. Aceasta include memoria care este utilizata pentru a stoca tot continutul site-ului dvs. web.
Uneori, atunci cand incercati sa incarcati continut media pe site-ul dvs. WordPress, este posibil sa intampinati urmatorul mesaj: „Eroare fatala: dimensiunea de memorie permisa de 67108864 bytes epuizata”. Aceasta problema poate aparea, de asemenea, atunci cand incercati sa instalati o tema sau un plugin nou. Indiferent de declansator, aceasta eroare inseamna ca ati ramas fara memorie.
Dupa cum am acoperit in acest articol, puteti reduce la minimum sansele de a intampina aceasta problema prin cresterea limitei de memorie si, eventual, investind intr-un plan de gazduire mai avansat. Ca regula generala, cu cat planul de gazduire este mai scump, cu atat mai mult spatiu si memorie veti avea acces la el.
Cu toate acestea, chiar si planurile de gazduire de nivel superior rareori va ofera acces la resurse nelimitate. Din acest motiv, este inteligent sa luati masuri pentru a va minimiza utilizarea memoriei. Acest lucru poate include dezinstalarea plugin-urilor inutile si efectuarea altor optimizari de performanta.
Rezolva problemele legate de limita de memorie WordPress
De cele mai multe ori, puteti incarca fisiere pe site-ul dvs. si puteti instala programe suplimentare fara probleme. Cu toate acestea, la un moment dat, este posibil sa intampinati eroarea WordPress memory limit.
Sa recapitulam rapid patru modalitati de a mari limita de memorie a WordPress si de a rezolva aceasta problema:
- Cresteti limita de memorie PHP WordPress prin editarea fisierului wp-config.php.
- Modificati setarile serverului prin editarea fisierului PHP.ini.
- Editati fisierul .htaccess pentru a creste limita de memorie PHP.
- Actualizati planul de gazduire a site-ului dvs. la unul cu mai multe resurse.
Pentru cateva sfaturi generale despre probleme WordPress precum aceasta, consultati ghidul nostru de depanare WordPress. Avem, de asemenea, un ghid despre cum sa remediati cele mai frecvente 20+ erori WordPress.
Aveti intrebari despre cum sa rezolvati aceasta eroare comuna WordPress? Spuneti-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!
Un comentariu pe “Cum sa mariti limita de memorie WordPress: 4 metode simple”
M-am lovit si eu de aceasta problema in trecut si am cautat pe google solutii. Problema este ca nu multi ofera tutoriale de acest fel pentru incepatori. Sper sa scrieti articole mai putin tehnice pe intelesul tuturor.