Cum modifici adresa URL de conectare WordPress: Ghid pas cu pas

adresa URL de conectare WordPress

Adresa URL de conectare WordPress

Fara indoiala, stiti cat de importanta este securitatea pentru site-ul tau WordPress. Probabil ati auzit o multime de sfaturi cu privire la acest subiect – inclusiv cum ar trebui sa modificati adresa URL de conectare WordPress. Cu toate acestea, este posibil sa nu fiti complet sigur de ce sau cum sa faceti acest lucru.

Schimbarea adresei URL de conectare WordPress este o tehnica de securitate simpla, dar eficienta, care poate ajuta la tinerea departe de accesul neautorizat al hackerilor la site-ul tau WordPress. La urma urmei, o adresa URL unica este mai greu de gasit. Acest lucru inseamna ca exista sanse mai mici ca hackerii sa obtina acces la site-ul tau WordPress.

In aceasta postare, vom discuta pe scurt de ce schimbarea adresei URL de conectare WordPress este o actiune inteligenta. Apoi va vom arata cum sa faceti acest lucru folosind un modul WordPress gratuit.

De ce este inteligent sa va modificati adresa URL de conectare WordPress?

Adresa URL conectare WordPress (sau „adresa URL de administrator”) este adresa web pe care o vizitati atunci cand doriti sa accesati partea panoul de administrare WordPress pentru site.

In mod implicit, site-urile WordPress folosesc o structura standard pentru acest URL. Daca domeniul site-ului dvs. este www.domeniu.ro, de exemplu, va puteti conecta accesand www.domeniu.ro/wp-login.php sau www.domeniu.ro/wp-admin.

Dezavantajul este ca oricine stie adresa URL de conectare WordPress la panoul de administrare. Hackerii profita de acest lucru pentru a incerca patrunderea neautorizata la administrarea site-ului tau WordPress. Daca schimbati adresa URL de conectare, vei incetini aceasta actiune a hackerilor.

In plus, schimbarea adresei URL de conectare WordPress are si un alt beneficiu deoarece poate elimina accesul botilor trimisi catre site-ul tau pentru a scana vulnerabilitati.

De ce ar trebui sa modificati adresa URL de conectare WordPress?

Mai jos, va vom ghida prin procesul de modificare a adresei URL de conectare WordPress folosind un modul gratuit. Cu toate acestea, in unele cazuri, puteti fi tentat sa finalizati aceasta sarcina manual (de exemplu, daca doriti sa limitati numarul de module pe care le instalati pe site-ul dvs.).

Citeste si  Actualizare WordPress - cum actualizati in siguranta si de ce?

Nu recomandam modificarea adresei URL de conectare WordPress manual celor care nu detin cunostinte avansate de programare pentru ca:

  • De fiecare data cand actualizati WordPress, acesta adresa URL de conectare WordPress va reveni la modul implicit. Aceasta inseamna ca va trebui sa schimbati din nou adresa URL.
  • Modificarea manuala a adresei URL de conectare WordPress poate crea erori in ecranul de deconectare si poate cauza alte probleme legate de functionalitatea site-ului.

In general, va recomandam sa nu modificati fisierele de baza ale site-uluiWordpress daca nu este necesar. Facand acest lucru poate, site-ul poate deveni nefunctional prin afisarea unor erori fatale. Din fericire, exista o modalitate mai buna de a a modifica adresa URL de conectare WordPress.

Cum sa modificati adresa URL de conectare WordPress folosind un modul

Atentie, aceasta tehnica nu va preveni complet hacking-ul, insa, va ofera un nivel suplimentar de securitate.

Modificarea adresei URL de conectare WordPress este utilizata cel mai bine in combinatie cu alte metode de protejare a panoului de administrare, cum ar fi implementarea autentificarii prin doi factori (2FA) si limitarea numarului de incercari de conectare permise.

Pentru a modifica adresa URL de conectare WordPress, va recomandam modulul „WPS Hide Login”. Acest modul are recenzii foarte bune si are peste 1 milion de instalari active.

Acest modul te poate ajuta rapid la modificarea adresa URL de conectare WordPress.

Inainte de a modifica, este recomandat sa realizati o copie de rezerva a site-ului pentru a reveni la setarile dinaintea instalarii si setarii modulului in cazul unor erori.

Asadar, instalati si activati modulul.

Dupa instalare si activare, navigati in meniul Setari > General in panoul de administrare WordPress.

Daca derulati pana in partea de jos a paginii, veti gasi o noua sectiune etichetata WPS Hide Login:

wpshidelogin

Aceasta optiune va permite sa creati o noua adresa URL pentru pagina de conectare tastand-o in campul „Login url”. Cel mai bine este sa alegeti ceva aleatoriu, asa cum ai face pentru o parola (de exemplu, un sir de numere si litere). Doar asigurati-va ca salvati noua adresa URL undeva in siguranta, astfel incat sa nu pierdeti accesul la site.

Citeste si  4 atacuri frecvente WordPress si ce puteti face pentru a va proteja site-ul

Dupa ce ai trecut noua adresa, apasa pe butonul „Save Changes”.

De acum, veti putea folosi adresa setata pentru a va conecta la site, iar adresa URL implicita va fi dezactivata. Daca dintr-un motiv oarecare doriti sa reveniti la setarile initiale, dezactivati WPS Hide Login si adresa URL va reveni la normal.

Concluzie

WordPress este o platforma sigura, dar exista anumite actiuni pe care le puteti face pentru a va proteja site-ul impotriva hackerilor. Schimbarea adresei URL de conectare WordPress este o mica modificare care, atunci cand este implementata ca parte a unui plan de securitate cuprinzator, face mai dificil accesul hackerilor si spammerilor.

In plus, utilizarea acestei tehnici este surprinzator de simpla. De fapt, iti va lua doar cateva minute daca folosesti instrumentul despre care am vorbit mai sus. Prin instalarea unui modul precum WPS Hide Login, puteti modifica adresa URL de conectare WordPress pentru site prin setarile panoului de control.

Aveti intrebari despre cum sa modificati adresa URL de conectare WordPress? Nu te descuri? Apeleaza la Perfect Pixel

Ti-a placut acest articol?
DaNu
Recomanda acest articol
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

Te-ar putea interesa si ...

< 1 minut de citit

Perfect Pixel a dezvoltat recent un modul WordPress care vine in ajutorul celor care doresc sa elimine diacriticele din continutul in limba romana. Acest modul este compatibil cu editorul clasic ...

3 minute de citit

Imaginile de fundal sunt folosite de obicei in locuri care au text sau continut deasupra. Poate fi un slider, o imagine prezentata a postarii de pe blog sau o imagine ...

Comentarii

Un comentariu pe “Cum modifici adresa URL de conectare WordPress: Ghid pas cu pas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *