Protectia fortei brute WordPress
Protectia fortei brute WordPress sau „Brute Force Attacks” sunt o intamplare obisnuita si un cosmar pentru orice proprietar de site web. Odata ce un hacker intra in zona de administrare, este posibil sa va stearga site-ul, sa injecteze programe malware sau sa fure informatiile personale ale utilizatorilor.
Prin urmare, ar trebui sa aplicati cate sfaturi despre protectia fortei brute WordPress pentru a va mentine site-ul in siguranta.
Un atac cu forta bruta implica de obicei roboti care incearca sa se conecteze la site testand nenumarate combinatii de nume de utilizator si parole, cu speranta ca vor ghici combinatia corecta. Din fericire, exista cateva masuri preventive pe care le puteti lua pentru a intrerupe astfel de activitati.
In acest articol va discuta cinci sfaturi pe care le puteti aplica pentru a implementa protectia prin forta bruta WordPress pe site.
Sfaturi pentru protectia fortei brute WordPress
Iata cele cinci sfaturi pe care le vom acoperi:
- Ascunde-ti pagina de conectare
- Utilizati autentificarea cu doi factori
- Utilizati un paravan de protectie WordPress
- Actualizati WordPress in mod regulat
- Utilizati o parola puternica
1. Ascundeti pagina de autentificare WordPress
Pagina dvs. de autentificare WordPress este locul in care va introduceti acreditarile de fiecare data cand doriti sa accesati tabloul de bord administrativ. De exemplu, daca doriti sa va conectati la yourdomain.com, de obicei puteti face acest lucru la yourdomain.com/wp-login.php. Este o structura URL implicita in WordPress, pe care, din pacate, intrusii o pot ghici cu usurinta.
O modalitate de a face viata hackerilor mai dificila este sa schimbati adresa URL implicita de conectare la WordPress la ceva mai putin evident. Cu toate acestea, nu va recomandam sa faceti acest lucru manual, deoarece jocul cu fisierele dvs. .php ar putea distruge site-ul dvs. (cu exceptia cazului in care sunteti un expert).
Din fericire, puteti utiliza un plugin precum WPS Hide Login, care va permite sa redenumiti adresa URL de conectare fara a atinge niciun fisier principal. De asemenea, puteti reveni la setarile implicite in orice moment, dezactivand pluginul.
Puteti urma ghidul nostru despre cum sa ascundeti pagina de conectare cu WPS Hide Login pentru a configura acest lucru.
Retineti ca aceasta tehnica in sine nu este suficienta pentru a va proteja site-ul de atacurile cu forta bruta dar poate fi foarte eficient in combinatie cu sfaturile de mai jos.
2. Adaugati autentificare cu doi factori (2FA) pentru protectia fortei brute WordPress
Dupa ce v-ati ascuns pagina de autentificare, merita sa adaugati autentificare cu doi factori (2FA) pentru a va securiza site-ul. Aceasta metoda previne accesul neautorizat, datorita pasilor suplimentari de verificare pe care utilizatorii trebuie sa ii parcurga inainte de a se conecta.
De exemplu, sa presupunem ca un intrus a pus mana pe datele de logare. Cu masurile 2FA, veti avea un nivel suplimentar de securitate care va protejeaza site-ul impotriva accesului neautorizat, cum ar fi confirmarea identitatii cu un cod trimis prin e-mail, SMS sau alerta pe telefon.
Este putin probabil ca hackerul sa aiba toate aceste detalii la indemana, ceea ce te protejeaza de o potentiala spargere.
Puteti implementa aceasta metoda cu module de securitate, cum ar fi miniOrange. Acest modul ofera mai multe optiuni, cum ar fi verificarea prin text, codul QR, aplicatia Google Authenticator si multe altele.
3. Instalati un plugin pentru firewall pentru protectia fortei brute WordPress
Urmatoarea noastra recomandare este sa configurati un modul firewall pentru protectia fortei brute WordPress. Pe scurt, un firewall este un cod suplimentare care va protejeaza site-ul de accesul neautorizat folosind reguli preconfigurate.
De exemplu, puteti limita numarul de utilizatori care pot intra simultan pe site, ceea ce va protejeaza de atacurile de tip DDoS. Un atac DDoS incearca sa va perturbe serverul, simuland blocaje de trafic neasteptate pe care latimea de banda nu le poate gestiona.
Ca urmare, site-ul poate sa se defecteze sau este posibil sa aveti suspendarea contului daca aveti un plan de gazduire partajata. Acest lucru poate fi extrem de frustrant si costisitor, asa ca este inteligent sa va protejati site-ul de atacurile DDoS.
Unii furnizori de gazduire ar putea include deja servicii firewall in pachetele lor. In caz contrar, instalarea unui plugin precum All In One WP Security & Firewall va duce treaba la bun sfarsit. In afara de caracteristica firewall, acest instrument va ofera si alte avantaje de securitate, cum ar fi prevenirea spam-ului, „blocarea autentificarii” pentru a preveni incercarile excesive de conectare.
Retineti ca pentru ca aceasta metoda sa fie eficienta, va trebui sa va configurati corect firewall-ul.
Prin urmare, consultati o documentatie relevanta sau sa consultati furnizorul de gazduire.
4. Actualizati WordPress in mod regulat
Chiar daca va echipati site-ul cu mai multe module de securitate, eforturile ar putea sa nu faca o mare diferenta daca instalarea WordPress este invechita. De fapt, utilizarea unei versiuni vechi de WordPress, teme sau module va deschide lacune de securitate, facilitand atacul hackerilor pe site.
WordPress este extrem de popular. Prin urmare, platforma se confrunta cu multe erori si hack-uri care i-ar putea compromite securitatea. Vestea buna este ca dezvoltatorii lucreaza din greu pentru a descoperi aceste vulnerabilitati, asa ca fiecare actualizare WordPress include de obicei noi corectii de securitate.
Puteti verifica actualizarile disponibile prin sectiunea Actualizari din Panoul de Control:
Intr-o analiza a site-urilor web piratate, Sucuri a constatat ca 61% dintre atacurile de succes au avut loc din cauza versiunilor de sistem invechite. Chiar si site-uri consacrate precum Reuters au cazut victime ale unor atacuri din cauza unei instalari WordPress invechite.
Prin urmare, profitati de noile actualizari ale versiunilor de indata ce acestea sunt disponibile.
Actualizarea site-ului dvs. WordPress si a modulelor vor creste performanta site-ului si experienta utilizatorului (UX) datorita noilor functii si imbunatatiri ale acestora. Cu toate acestea, daca va temeti ca actualizarea site-ului ar putea afecta functionalitatea, de obicei puteti amana noile actualizari majore (versiunea X.X) timp de 30 de zile in timp ce identificati potentiale conflicte.
Ar trebui sa aplicati intotdeauna actualizari minore de securitate imediat (versiunea X.X.X).
De asemenea, sa faceti intotdeauna copii de rezerva ale site-ului inainte de a continua cu orice modificari sau actualizari.
5. Alegeti un nume de utilizator si o parola puternica pentru protectia fortei brute WordPress
In cele din urma, daca nu utilizati deja o parola puternica pentru a accesa panoul de administrare al site-ului, faceti munca unui hacker mult mai usoara. In plus, daca utilizati aceleasi detalii pentru orice alt site web pe care aveti un cont, riscati sa va fie furate informatiile, cum ar fi detaliile personale sau bancare.
Pentru a pune lucrurile in perspectiva, pana la 80% din incalcarile de date se intampla din cauza parolelor furate sau slabe. Prin urmare, utilizati acreditari puternice si unice pentru panoul de control WordPress, conturile de retele sociale, e-mailul si asa mai departe.
Retineti ca numele de utilizator este la fel de important ca si parola. La urma urmei, este o alta masura securitate care ar putea tine hackerii la distanta.
Prin urmare, cel mai bine este sa evitati numele de utilizator evidente, cum ar fi „admin”, deoarece sunt prea usor de ghicit si frecvent utilizate.
Detaliile de conectare ar trebuie sa fie indescifrabile si ar trebui setate din litere si numere aleatorii. Folosirea frazelor memorabile cu coada lunga poate fi la fel de eficienta, atata timp cat eviti sa folosesti informatii personale. In plus, puteti utiliza un manager de parole, cum ar fi LastPass, care va permite, de asemenea, sa va stocati datele de logare in siguranta.
Implementati astazi protectia fortei brute WordPress
Indiferent daca aveti un blog mic sau o afacere mare de comert electronic, invatarea despre posibile atacuri la securitatea site-ului ar trebui sa fie o prioritate. Protectia fortei brute WordPress este relativ usor de implementat cu cateva module si bune practici.
In acest articol, am discutat cinci sfaturi pentru a va proteja site-ul WordPress impotriva atacurilor cu forta bruta:
- Utilizati un instrument precum WPS Hide Login pentru a ascunde pagina de conectare.
- Preveniti accesul neautorizat cu 2FA.
- Utilizati un serviciu de firewall pentru a va proteja site-ul impotriva atacurilor DDoS si pentru a limita incercarile de conectare.
- Tineti actualizate nucleul, temele si pluginurile WordPress.
- Utilizati acreditari puternice de conectare, care sunt dificil de ghicit si unice pentru site-ul WordPress.
Pentru alte modalitati de a va securiza site-ul, consultati si cele 10 sfaturi de securitate WordPress pentru a va mentine site-ul in siguranta.
Vrei protectie impotriva fortei brute WordPress? Apeleaza la Perfect Pixel