Protectie DDoS WordPress
Fiecare server are o limita, un site poate gestiona vizite simultane inainte ca serverul sa inceapa sa cedeze sub presiune. Acesta este, pe scurt, modul in care functioneaza un atac refuzat de serviciu distribuit (DDoS). Avand in vedere cat de comune sunt, configurarea protectie DDoS WordPress nu este o miscare foarte grea.
Exista o multime de metode prin care puteti atenua efectele atacurilor DDoS pe site. Blocarea IP-urilor suspecte este un inceput, la fel si investirea serviciilor de protectie DDoS. Securizarea site-ului impotriva atacurilor DDoS de la inceput va economisi mult timp si dureri de cap pe viitor.
In acest articol, vom trece peste amenintarea atacurilor de tip DDoS. Apoi vom discuta cinci metode de protectie DDoS WordPress.
De ce site-ul are nevoie de protectie DDoS WordPress?
Atacurile DDoS sunt mult mai frecvente decat ati putea crede. In prima jumatate a anului 2019, atacurile DDoS au crescut cu 39% in comparatie cu anii precedenti, care a inregistrat milioane de atacuri. De asemenea, potenta lor creste dramatic, atacurile de peste 500 de gigaocteti pe secunda (Gbps) devenind din ce in ce mai frecvente.
Tintele acestor atacuri nu sunt doar site-uri web mari. Chiar si site-urile mai mici pot fi afectate de atacatorii care doresc sa colecteze date. Acest lucru face ca protectia WordPress DDoS sa fie aproape o necesitate, mai mult decat o precautie.
5 metode pentru a va asigura site-ul WordPress impotriva atacurilor DDoS
Atacurile DDoS pot fi devastatoare, dar exista o multime de moduri prin care puteti configura o protectie DDoS WordPress.
Daca sunteti proactiv, este posibil sa nu va aflati niciodata intr-o pozitie in care un atac DDoS va distruge site-ul.
1. Utilizati o retea de livrare de continut (CDN)
CDN-urile sunt servicii care memoreaza in cache copii ale site-ului in centrele lor de date. Cele mai populare CDN-uri ofera centre de date din intreaga lume si actioneaza ca intermediar intre site si vizitatorii.
Ori de cate ori este posibil, CDN-ul va difuza o copie in cache a site-ului de pe serverele sale, ceea ce se traduce printr-o presiune mai mica asupra site-ului. In plus, CDN-urile va pot ajuta sa reduceti timpul general de incarcare, deoarece sunt construite avand in vedere performanta site-ului.
CDN-urile actioneaza ca un fel de protectie impotriva atacurilor DDoS, impiedicand traficul rezultat sa va copleseasca site-ul. Ele pot detecta modele anormale in trafic si, daca lucrurile se extind prea repede, pot actiona pentru a atenua atacul.
Unele CDN-uri, cum ar fi Cloudflare, actioneaza ca un proxy invers, care va poate proteja si mai mult site-ul WordPress de atacurile DDoS.
Cine ar trebui sa ia in considerare utilizarea unui CDN:
Majoritatea site-urilor web pot beneficia de integrarea unui CDN pentru a-si imbunatati performanta. Totusi, multe dintre ele sunt servicii premium pe baza de abonament. Exista insa cateva optiuni CDN gratuite, iar cele mai multe dintre ele se integreaza cu usurinta cu WordPress.
2. Inscrieti-va pentru un serviciu dedicat de protectie DDoS WordPress
In timp ce majoritatea CDN-urilor ofera protectie DDoSca un serviciu in plus, exista si alte servicii cu solutii construite in jurul functionalitatii protectiei impotriva acestori atacuri.
De exemplu, Google ofera un serviciu numit Project Shield, care este disponibil prin invitatie:
Alte servicii de protectie DDoS care au devenit populare ofera aceasta protectie la un pret exorbitant. De exemplu, AWS ofera un serviciu Shield pentru protectie DDoS si percepe 3.000 USD pe luna pentru nivelul sau avansat.
Cine ar trebui sa ia in considerare protectia DDoS dedicata:
Cu exceptia cazului in care rulati o operatiune majora de comert electronic care nu isi permite sa fie offline nici macar o ora, protectia DDoS dedicata ar putea fi exagerata. Acest tip de serviciu vine cu un pret scump, asa ca veti avea nevoie de un buget mare. Daca site-ul tau produce milioane de euro lunar, atunci aceasta protectie oferita de AWS face sens.
3. Comutati la un nou furnizor de gazduire
Unele servere de gazduire web incetinesc dramatic chiar si sub o presiune moderata, ceea ce face ca acesti furnizori sa aiba rezultate groaznice daca va confruntati cu un atac DDoS.
Vestea buna este ca majoritatea furnizorilor de gazduire web de renume implementeaza un anumit nivel de protectie impotriva inundatiilor de trafic la nivel de server. Sitebunker, de exemplu, foloseste un firewall hardware si cauta un numar neobisnuit de conexiuni.
Un alt exemplu este WP Engine, care se integreaza imediat cu Cloudflare pentru a oferi protectie DDoS pentru toate planurile sale.
Cine ar trebui sa ia in considerare trecerea la un nou furnizor de gazduire:
Daca credeti ca furnizorul de gazduire web afecteaza performanta site-ului, schimbati furnizorul de gazduire cat mai curand posibil.
4. Configurati un firewall pentru protectie DDoS WordPress
Probabil ca esti deja familiarizat cu conceptul de firewall. Un firewall este un program care va protejeaza computerul impotriva accesului neautorizat folosind propriul set de reguli preprogramate.
Puteti sa va configurati firewall-ul pentru a va ajuta sa limitati numarul de utilizatori care acceseaza site-ul web intr-o anumita perioada si sa filtrati vizitatorii care probabil ar fi roboti. Daca setati numarul la ceva rezonabil, acest lucru poate fi suficient pentru a opri majoritatea atacurilor DDoS fara a afecta experienta utilizatorului.
O modalitate de a face acest lucru in WordPress este prin intermediul pluginurilor. De exemplu, Wordfence include o functie de limitare a ratei pe care o puteti utiliza pentru a limita numarul de utilizatori si crawler-uri automate care pot accesa site-ul dvs. web.
5. Lista neagra a adreselor IP suspecte
Aceasta metoda este putin mai practica decat alte metode pentru protectia WordPress DDoS si implica monitorizarea adreselor IP care incearca sa acceseze site-ul si includerea pe lista neagra a celor care arata activitate suspecta, cum ar fi:
- Incercari repetate de conectare
- Un numar nerezonabil de mare de vizite
- Clustere IP care va inunda site-ul web cu trafic
WordPress va permite sa puneti pe lista neagra adresele IP la nivel de server, modificand fisierul .htaccess:
De asemenea, puteti folosi modulul All In One WP Security & Firewall pentru a face acest lucru:
Cu toate acestea, veti avea nevoie de o modalitate de a monitoriza activitatea IP suspecta, iar aceasta metoda nu va poate ajuta sa preveniti atacurile DDoS. Chiar si asa, daca esti rapid, le poti atenua.
Cine ar trebui sa ia in considerare lista neagra de adrese IP:
Daca sunteti mai preocupat de forta bruta decat de atacurile DDoS, lista neagra de IP poate fi o modalitate excelenta de a va proteja site-ul. Este, de asemenea, o optiune viabila daca nu doriti sa utilizati module sau servicii terta parte pentru site-ul web.
Concluzie
Prin atacurilor DDoS, hackerii folosesc avantajul accesului la site ca o forma de santaj impotriva companiilor, ceea ce inseamna ca prin configurarea protectiei WordPress DDoS poti sa te protejezi impotriva unor astfel de situatii.
Iata cinci moduri prin care va puteti proteja site-ul WordPress de atacurile DDoS:
- Utilizati un CDN.
- Inscrieti-va pentru un serviciu dedicat de protectie DDoS.
- Actualizati-va planul de gazduire sau treceti la un nou furnizor.
- Configurati un firewall.
- Lista neagra a adreselor IP suspecte.
Hackerii pot incerca accesarea site-ului WordPress cu mult mai mult decat atacuri DDoS. Pentru a va proteja pe deplin site-ul WordPress, consultati cele mai bune 10 sfaturi de securitate WordPress.
Vrei protectie Protectie DDoS WordPress? Apeleaza la Perfect Pixel