Protectie XSS WordPress
Hackerii au prezentat intotdeauna o problema pentru utilizatorii WordPress. Cu toate acestea, scriptarea intre site-uri sunt cunoscute si sub numele de atacuri XSS si sunt deosebit de ingrijoratoare. O protectie XSS WordPress poate parea dificil de realizat dar te poate proteja de datele furate si pierderea increderii utilizatorilor.
Din fericire, exista anumite masuri de precautie prin care va puteti proteja site-ul web de atacurile XSS si pentru a va pastra datele in siguranta.
In acest articol, vom arunca o privire mai atenta asupra atacurilor XSS WordPress si asupra modului in care acestea pot viza site-ul. Apoi, va vom prezenta patru moduri pentru a va tine site-ul in siguranta.
Introducere in atacurile si protectie XSS WordPress
Din pacate, exista o multime de moduri prin care hackerii va pot compromite datele si implicit site-ul. In cele mai multe cazuri, aceste atacuri incep prin obtinerea accesului la site. Atacurile XSS functioneaza in special prin explorarea de vulnerabilitati in interactiunile utilizatorilor.
Odata ce un hacker a gasit un punct slab, acesta isi poate adauga propriul cod pe site-ul tau. Apoi, atunci cand un utilizator interactioneaza cu pagina respectiva, codul introdus de hacker va rula pe partea clientului. Aceste noi linii actioneaza ca instructiuni care spun site-ului sa partajeze date confidentiale cu hackerul.
Un astfel de cod poate face orice, de la furtul detaliilor contului pana la rescrierea continutului intregului site. Indiferent care este impactul, este probabil sa aiba o serie de efecte daunatoare asupra site-ului si asupra utilizatorilor acestuia.
De exemplu, o incalcare a securitatii poate compromite increderea utilizatorilor serviciile oferite prin intermediul site-ului. Acest lucru poate fi valabil mai ales daca au fost furate date sensibile ale clientilor, cum ar fi date bancare sau parole. Hackerul poate fura, de asemenea, adrese, numere de telefon si e-mailuri, ceea ce duce la un val de spam pentru publicul tau.
Consecintele ample si grave ale acestor vulnerabilitati fac ca atacurile XSS sa fie foarte periculoase. Cu toate acestea, vestea buna este ca puteti actiona luand cateva masuri de precautie impotriva acestor atacuri XSS.
Patru moduri pentru imbunatatire protectie WordPress XSS
Sa ne uitam la cateva modalitati pentru o protectie WordPress XSS sporita.
Pentru o protectie maxima, va recomandam sa aplicati cat mai multe dintre aceste masuri de precautie:
- Pastrati tot codul actualizat (cod nucleu wordpress, teme si module)
- Utilizati un paravan de protectie puternic pentru aplicatii web
- Validati si igienizati datele utilizatorului
- Adaugati o politica de securitate a continutului la antet
1. Pastrati tot codul actualizat
Probabil ca stiti deja ca actualizarea periodica a programelor va ajuta sa mentineti totul sa functioneze corect. Cu toate acestea, vine si cu beneficii serioase de securitate.
Din pacate, nu tot codul este perfect. Cand dezvoltatorii gasesc o vulnerabilitate in munca lor, ei lanseaza o actualizare pentru a o remedia. Actualizandu-va programele cu codul nou si imbunatatit, eliminati posibilitatea ca hackerii sa va acceseze site-ul.
Daca nu actualizati software-ul cat mai curand posibil, aceasta inseamna ca lasati usile deschise pentru ca hackerii sa intre. Prin urmare, este foarte important sa fii la curent cu toate actualizarile. Aceasta include module, teme si chiar si codul de nucleu WordPress.
Pentru module si teme, puteti naviga la sectiunile respective din panoului de control din stanga. Apoi, puteti face click pe actualizeaza acum care apare in caseta galbena pentru actualizare.
Actualizarile mai mari va vor cere sa urmati o solicitare de pe pagina de pornire si sa puneti actualizarea in miscare. Daca nu primiti aceste solicitari, puteti oricand sa actualizati manual software-ul WordPress.
Pentru a vedea starea actuala a actualizarii site-ului dvs., puteti accesa Panoul de Control > Actualizari:
In acest exemplu, fisierele de baza WordPress sunt actualizate, dar exista 15 module care trebuie actualizate.
Daca intampinati probleme la pastrarea unui program de actualizare, luati in considerare activarea actualizarilor automate pentru modulele si temele instalate. Puteti face acest lucru direct din tabloul de bord WordPress. Acest lucru va poate ajuta sa va protejati site-ul de atacurile XSS, chiar daca uitati sa va verificati starea actualizarii din cand in cand.
Nu recomandam insa activarea actualizarilor automate pentru ca acestea pot cauza erori ale site-ului prin probleme de incompatibilitate intre module sau tema.
Pentru mai multe detalii, puteti consulta ghidul nostru despre cum sa actualizati WordPress in siguranta.
2. Utilizati un paravan de protectie puternic pentru aplicatii web
La fel ca multe alte hack-uri, atacurile WordPress XSS functioneaza prin manipularea punctelor slabe ale site-ului. Cu toate acestea, acest proces tinde sa produca activitate neregulata in retea. Ca atare, ele pot fi detectate si prevenite de un paravan de protectie de inalta calitate pentru aplicatii web.
De exemplu, sa presupunem ca cineva a lansat un atac XSS pe site pentru a prelua informatiile de conectare. Un paravan de protectie poate semnala aceasta solicitare ca fiind una neautorizata. Apoi poate interzice sursa atacului, oprind hackerii inainte ca acestia sa poata obtine date sensibile.
Cu toate acestea, paravanul de protectie nu functioneaza doar impotriva atacurilor XSS. El poate fi, de asemenea, un instrument valoros impotriva oricarui atac cu activitate neautorizata, cum ar fi atacurile cu forta bruta. Ca atare, va recomandam sa va faceti timp pentru a gasi o solutie de inalta calitate.
Cand cautati un paravan de protectie, luati in considerare urmatoarele intrebari:
- Sunt regulile paravanului de protectie actualizate in mod regulat pentru a tine cont de noile amenintari si vulnerabilitati?
- Ofera rapoarte utile si alerte de atac?
- Mentine site-ul in siguranta fara a-l incetini?
- Poate automatiza sarcinile de intretinere esentiale?
Daca raspunsul la aceste intrebari este ādaā, probabil ca va uitati la un instrument eficient. Pentru mai multa protectie WordPress XSS, puteti alege un modul de securitate generala care include un paravan de protectie. In acest fel, iti poti acoperi toate bazele impotriva potentialelor atacuri.
Wordfence este un modul de securitate popular care include un paravan de protectie actualizat regulat. Atentie, fiti atenti la configurarea acestuia.
3. Validati si igienizati datele utilizatorului
Daca sunteti ca majoritatea proprietarilor de site-uri, cu setari predefinite, sunteti expusi acestor atacuri. Fie ca posteaza comentarii sau trimit numere de card de credit, acestia pot fi expusi acest atacuri.
Din pacate, aceste interactiuni prezinta oportunitati pentru hackeri de a lansa atacuri XSS. Acest lucru se datoreaza campurilor de introducere a utilizatorului nesecurizate care ofera acces la site-ul dvs. prin design. Cu toate acestea, puteti valida si igieniza datele pentru a va asigura ca nu se va intampla ceva nedorit.
Majoritatea modulelor si temelor WordPress de calitate ofera deja o astfel de protectie. Asta inseamna ca, in loc sa inveti aspectele tehnice ale validarii si igienizarii, te poti concentra doar pe alegerea unor programe bine realizate.
Pentru a va asigura ca alegeti un modul sau o tema care confirma datele utilizatorului, va recomandam sa acordati o atentie deosebita evaluarilor si aspectelor de asistenta ale pluginului:
Recenziile pozitive sunt dovada ca multi oameni folosesc activ modulul fara probleme majore. In acelasi mod, problemele de asistenta cu raspunsurile recente pot arata ca echipa de programatori examineaza si remediaza in mod activ orice vulnerabilitate.
Daca aveti indoieli cu privire la cat de bine rezista site-ul la aceasta metoda, va incurajam sa consultati un dezvoltator web. Acesti experti se pot asigura ca site-ul web verifica datele trimise intr-un mod care ofera protectie WordPress XSS.
4. Adaugati o politica de securitate a continutului la antet
O politica de securitate a continutului este o bucata de cod care decide ce resurse dinamice pot fi incarcate. Pe scurt, poate detecta orice atac XSS si poate impiedica efectuarea acestuia. Astfel, includerea unui antet este un pas important de securitate.
Acest proces poate suna tehnic, dar de fapt nu este atat de dificil. Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati un cod in fisierele WordPress. Ca atare, va trebui sa va asigurati ca aveti un client FTP (File Transfer Protocol) configurat si conectat la site inainte de a incepe.
Pentru a incepe, deschideti clientul FTP. Apoi, gasiti fisierul .htaccess in folderul public_html.
Descarcati o copie a fisierului, astfel incat sa aveti o copie de rezerva in cazul in care ceva nu merge bine. Apoi, editati fisierul .htaccess de pe server cu editorul de text ales:
Derulati in jos in jos, depasind notificarea # END WordPress. Copiati si inserati urmatorul cod de mai jos in fisier:
Content-Security-Policy default-src 'none'; script-src 'self'; connect-src 'self'; img-src 'self'; style-src 'self';
Cand ai terminat, salveaza fisierul. Acum ar trebui sa aveti o politica de securitate a continutului pe site.
Implementati protectie XSSĀ WordPress astazi
Cand vine vorba de lupta impotriva hackerilor, poate fi greu. Atacurile XSS WordPress in special va pot face sa va simtiti lipsiti de aparare. Cateva decizii cheie de securitate va pot ajuta sa va pastrati datele in siguranta.
In acest articol, am acoperit patru moduri pentru imbunatatirea protectiei XSS WordPress a site-ului.:
- Asigurati-va ca tot codul este actualizat
- Utilizati un paravan de protectie eficient pentru aplicatii web
- Alegeti programe care valideaza si igienizeaza datele utilizatorului
- Adaugati o politica de securitate a continutului in antetul site-ului.
Pentru alte modalitati de a va proteja site-ul WordPress, puteti consulta cele zece sfaturi pentru securitatea WordPress, plus ghidurile noastre pentru protejarea WordPress de atacuri comune, cum ar fi atacurile DDoS, injectia SQL si atacurile cu forta bruta.
Vrei protectie XSS WordPress? Apeleaza la Perfect Pixel
2 compentarii pe “Protectie XSS WordPress: 4 moduri pentru a proteja site-ul”
Habar nu aveam ca exista asa ceva. Am aplicat si eu in mare parte ce ati scris aici. Ma simt mai protejat acum š
Ne bucuram ca ti-a fost de folos.